Móra la Nova s’apropa al 90% de recollida selectiva, amb el nou sistema porta a porta

04/10/2021 - 11:15

Móra la Nova obté el millor resultat en recollida selectiva, una xifra que s’enfila gairebé un 90%. Aquestes xifres suposen un salt quantitatiu, però també qualitatiu i ha permès assolir els estàndards europeus de recollida selectiva fixats per la Unió Europea en la seva Directiva 2008/98/CE.

Móra la Nova és un dels municipis de la Ribera d’Ebre que aquest estiu ha començat a implementar el sistema de recollida de residus municipals porta a porta, en el marc de la posada en funcionament del nou contracte que ha impulsat el Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat. Els resultats ja s’han fet notar: la fracció orgànica ha augmentat fins a representar un 49% de la totalitat de residus recollits selectivament, els envasos un 17%, un 9% el paper i el cartó, i un 14% el rebuig. La fracció vidre (l’única que se segueix recollint en contenidors) suma un 13%. D’aquesta manera, la fracció resta ha passat de representar el 66% dels residus, a només un 13%.

Per tot plegat, Móra la Nova obté el millor resultat en recollida selectiva, una xifra que s’enfila gairebé un 90%. Aquestes xifres suposen un salt quantitatiu —augment de quilograms de residus recollits selectivament) però també qualitatiu (puresa de les fraccions recollides) i ha permès assolir els estàndards europeus de recollida selectiva fixats per la Unió Europea en la seva Directiva 2008/98/CE.

El Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat ha començat a implementar el nou contracte en les quaranta-sis poblacions que en formen part. L’aposta estratègica d’aquesta nova etapa contempla incentivar la recollida selectiva i reduir al màxim la generació de residus,  per tal de fer front a l’increment en els costos del tractament degut a l’augment dels cànons impositius.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La recollida selectiva de residus es manté en el 70% després d’aquest període d’implantació.

Notícia

Begur incrementa els controls per garantir el bon funcionament del sistema de recollida de residus.

Notícia
S'han presentat les dades de l'any 2022

L’any 2022 el 45,3% dels residus municipals s’han recollit de forma separada. Les cinc comarques amb millors resultats de recollida selectiva tenen implantats sistemes eficients com la recollida selectiva porta a porta o amb contenidors tancats i identificació de l’usuari.

Butlletí