Móra la Nova s’apropa al 90% de recollida selectiva, amb el nou sistema porta a porta

04/10/2021 - 11:15

Móra la Nova obté el millor resultat en recollida selectiva, una xifra que s’enfila gairebé un 90%. Aquestes xifres suposen un salt quantitatiu, però també qualitatiu i ha permès assolir els estàndards europeus de recollida selectiva fixats per la Unió Europea en la seva Directiva 2008/98/CE.

Móra la Nova és un dels municipis de la Ribera d’Ebre que aquest estiu ha començat a implementar el sistema de recollida de residus municipals porta a porta, en el marc de la posada en funcionament del nou contracte que ha impulsat el Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat. Els resultats ja s’han fet notar: la fracció orgànica ha augmentat fins a representar un 49% de la totalitat de residus recollits selectivament, els envasos un 17%, un 9% el paper i el cartó, i un 14% el rebuig. La fracció vidre (l’única que se segueix recollint en contenidors) suma un 13%. D’aquesta manera, la fracció resta ha passat de representar el 66% dels residus, a només un 13%.

Per tot plegat, Móra la Nova obté el millor resultat en recollida selectiva, una xifra que s’enfila gairebé un 90%. Aquestes xifres suposen un salt quantitatiu —augment de quilograms de residus recollits selectivament) però també qualitatiu (puresa de les fraccions recollides) i ha permès assolir els estàndards europeus de recollida selectiva fixats per la Unió Europea en la seva Directiva 2008/98/CE.

El Consorci per a la Gestió de Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i el Priorat ha començat a implementar el nou contracte en les quaranta-sis poblacions que en formen part. L’aposta estratègica d’aquesta nova etapa contempla incentivar la recollida selectiva i reduir al màxim la generació de residus,  per tal de fer front a l’increment en els costos del tractament degut a l’augment dels cànons impositius.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista
El Consell Comarcal de l’Anoia iniciarà la prova pilot per implantar la Taxa Justa de recollida d’escombraries a quatre municipis
Font:  La Veu de l'Anoia

Font: La Veu de l'Anoia

Santi Broch és el vicepresident de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori del Consell Comarcal de l’Anoia, que a finals d’aquest 2022 implantarà una prova pilot de la Taxa Justa de recollida d’escombraries en quatre municipis. Després d’aplicar el sistema del porta a porta l’any 2018, el Consell Comarcal farà un pas més i implementarà el Pagament per Generació (PXG), amb el propòsit d’incentivar el reciclatge de residus mitjançant una taxa ajustada en funció del reciclatge de cada llar.

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Article

Aquest nou sistema ha permès reduir dràsticament els residus de la fracció resta.

Butlletí