Montornès posa a disposició set horts socials

Font: Ajuntament de Montornès del Vallès
29/03/2016 - 08:52

L'Ajuntament de Montornès del Vallès disposa d'un total de 40 les parcel·les que formen part del programa municipal de conreu d’horts socials i ecològics. L’objectiu es posar a disposició del veïnat un espai verd públic on convisquin el cultiu d’horticultura ecològica per al consum propi amb accions lúdiques i pedagògiques.

Fins al 6 d’abril romandrà oberta la convocatòria per adjudicar set parcel·les dels horts socials a l’avinguda del Riu Mogent. Les renúncies de diverses persones, titulars de les primeres llicències individuals pel conreu d’horts socials que es van concedir l’any 2014, han deixat sense adjudicatari set parcel·les d’uns 30 metres quadrats cadascuna.

Formació per al conreu ecològic

L'Ajuntament properament posarà en marxa un seguit de tallers formatius sobre agricultura ecològica per a les persones adjudicatàries i altres de dinamització sobretot destinades a les associacions que fan ús dels quatre horts comunitaris.

Els horts s’ubiquen en un terreny, amb una superfície aproximada de 3.170 m2, situat al tram final de l’avinguda del Riu Mogent. Les persones interessades en optar a les set parcel·les disponibles han d’adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana fins al 6 d’abril. Per a l’atorgament de les llicències, que s’adjudicaran per un període de dos anys prorrogables, es tindran en compte criteris de tipus social i econòmic.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Notícia

L’Ajuntament de Lleida té la voluntat de convocar una nova edició dels Horts Socials a Rufea i, fins i tot, ampliar-lo a un major nombre de persones, després de l’èxit aconseguit amb aquesta primera experiència que han organitzat de forma transversal les regidories de Medi Ambient i Serveis socials entre famílies del barri de La Mariola.

Butlletí