Montmeló ja té els resultats dels pressupostos participatius de 2021 pel desenvolupament sostenible

Font: Ajuntament de Montmeló

30/09/2021 - 10:08

Finalitza el període de votació amb un total de 990 vots. Les màquines de retorn d’envasos amb incentius, el programa contra l’abandonament escolar i els programes d’assessorament energètic, els projectes més votats.

El dia 12 de setembre va finalitzar el període de votació dels pressupostos participatius 2021 Durant el període de votació, s'han registrat 464 vots vàlids (6.17%). D'aquests, 401 vots (86,4%) s'han fet en modalitat presencial a través de les paradetes informatives del mercat i de les urnes distribuïdes a l'OAC i a la Piscina Municipal i 63 vots (el 13.60%) a través de la plataforma virtual Decidim. Només s'han registrat un total de 17 vots nuls.

La participació ha estat d'un 6.17%, sobre un total de 7.515 votants autoritzats segons el padró municipal en data 12/09/2021, tenint en compte que s'hi podia participar a partir dels setze anys.

Els vots recollits presencialment han sumat el 86.40%, mentre que els vots virtuals sumen el 13.60%. La modalitat presencial ha estat la predominant en aquesta votació. Cal destacar que les parades informatives han estat l'espai on s'han recollit més vots, el 40.50% del total.

El total de diners a invertir en els Pressupostos Participatius de 2021 és de 100.000 €, import amb el qual s'assumirà el 100% dels projectes guanyadors. Els tres projectes més votats han estat les màquines de retorn d'envasos amb incentius amb 326 vots, el programa contra l'abandonament escolar amb 280 vots, i el programa d'assessorament energètic amb 214 vots.
 

MÀQUINES DE RETORN D’ENVASOS AMB INCENTIUS

 • Per tal de fomentar el reciclatge i evitar l'abocament de deixalles al carrer, es proposa la instal·lació de màquines on es puguin retornar envasos de plàstic a canvi de descomptes en serveis o compres al municipi. La finalitat d'aquesta proposta és incentivar a la població, a fer un bon tractament dels residus i deixalles. Amb la introducció d'aquestes màquines depositadores d'envasos la ciutadania podrà bescanviar envasos per incentius.
 • Pressupost estimat: 40.000 €
   

PROGRAMA MUNICIPAL CONTRA L’ABANDONAMENT ESCOLAR

 • Per tal d'afavorir el progrés en l'àmbit acadèmic dels infants, disminuir el risc de fracàs escolar i reduir el nombre d'abandonaments prematurs de l'Educació Secundària Obligatòria. Es proposa donar suport en format de beca al servei de classes particulars que ofereixen les acadèmies de reforç escolar del nostre municipi. Encarats a aquells infants de 1r i 2n d'ESO que necessitin augmentar el nombre d'hores dedicades a l'estudi, per tal de seguir un bon transcurs i reduir l'abandonament prematur per culpa de la frustració acadèmica.
 • Pressupost estimat: 30.000 € 
   

PROGRAMA D’ASSESORAMENT ENERGÈTIC

 • Amb l'objectiu de reduir les emissions de CO₂ i millorar l'eficiència de les llars del poble, es proposa crear un punt d'assessorament energètic a particulars durant sis mesos, per donar les eines necessàries per optimitzar el consum i reduir el cost de la factura d'electricitat.
 • Pressupost estimat: 30.000 €
 • Informe resultats pressupostos participatius 2021

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les iniciatives guanyadores, que han estat escollides entre 72 propostes presentades, han rebut un guardó que reconeix l’impacte mesurable en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS), ja siguin iniciatives empresarials, socials i de mitjans de comunicació o projectes educatius.

Reportatge

Un equip liderat pel CREAF i la UAB ha publicat l’informe EU Innovation Blueprint: Analysing factors influencing innovation within Urban Forestry, que revela el camí de la innovació en silvicultura urbana.

Article

L’espai ofereix assessorament i informació sobre actuacions que promoguin l’eficiència energètica i la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Butlletí