Montgat inicia una campanya de reciclatge amb l'objectiu de sensibilitzar als ciutadans

Font: Ajuntament de Montgat
08/06/2016 - 09:38

Els dies 20 i 21 de juny arriba a Montgat la Campanya "Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat" que vol fer pedagogia sobre la importància de minimitzar els residus urbans i separar les deixalles correctament.

 

Montgat dóna suport a la Campanya "Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat". Els dies 20 i 21 de juny equips d'informadors s'ubicaran a les illes de contenidors de reciclatge del poble i interactuaran amb el veïnat quan hi porti la brossa. L'objectiu és treballar aspectes com la correcta separació de la brossa, la necessitat de segregar-la, com fer-ho correctament, i augmentar  la recollida selectiva de residus, que actualment és del 33,73% de mitjana al territori metropolità. 

La Campanya és iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i compta amb el suport de 28 dels 36 municipis metropolitans i el finançament dels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio.

Aquesta campanya també actuarà com un pla d'ocupació, ja que servirà perquè els 144 informadors, després d'una formació específica, puguin reinserir-se en el mercat laboral durant 4 mesos. En aquest sentit, el perfil de les persones que participaran en la campanya és el d'aturat de llarga durada.

Un altre dels valors principals d'aquesta campanya és que ajudarà a eliminar de l'imaginari col·lectiu creences equivocades, com ara que tots els residus van a parar al mateix lloc independentment del contenidor on es llencin.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Durant aquest mes de novembre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental substituirà uns 240 contenidors d’envasos (groc) i paper i cartró (blau) en un centenar d’àrees de Granollers. Es tracta de la primera fase d’un procés que va lligat a un nou sistema de recollida que passarà de ser superior a lateral i que obliga a col·locar tots els contenidors a la banda dreta del carrer, segons el sentit de circulació.

Notícia

L’Ajuntament de Reus ha tret a concurs públic l'adjudicació del nou contracte de recollida de residus i neteja viària amb l’objectiu de millorar les prestacions actuals amb un servei més eficient i flexible, més proper a la ciutadania, i adaptat a les característiques de cada barri de la ciutat. El nou servei serà adaptable als canvis que es produeixin a la ciutat durant els 10 anys de vigència del contracte.

Notícia

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana posen en marxa la campanya 'Aquí no llencem res!' amb la voluntat de conscienciar a la població sobre la importància de la separació de residus i, d’aquesta manera, millorar el percentatge de triatge que es realitza a les nostres llars. La campanya es va iniciar ahir dimarts i durarà fins aquest divendres.

Butlletí