Montgat inicia una campanya de reciclatge amb l'objectiu de sensibilitzar als ciutadans

Font: Ajuntament de Montgat
08/06/2016 - 09:38

Els dies 20 i 21 de juny arriba a Montgat la Campanya "Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat" que vol fer pedagogia sobre la importància de minimitzar els residus urbans i separar les deixalles correctament.

 

Montgat dóna suport a la Campanya "Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat". Els dies 20 i 21 de juny equips d'informadors s'ubicaran a les illes de contenidors de reciclatge del poble i interactuaran amb el veïnat quan hi porti la brossa. L'objectiu és treballar aspectes com la correcta separació de la brossa, la necessitat de segregar-la, com fer-ho correctament, i augmentar  la recollida selectiva de residus, que actualment és del 33,73% de mitjana al territori metropolità. 

La Campanya és iniciativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i compta amb el suport de 28 dels 36 municipis metropolitans i el finançament dels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecoembes i Ecovidrio.

Aquesta campanya també actuarà com un pla d'ocupació, ja que servirà perquè els 144 informadors, després d'una formació específica, puguin reinserir-se en el mercat laboral durant 4 mesos. En aquest sentit, el perfil de les persones que participaran en la campanya és el d'aturat de llarga durada.

Un altre dels valors principals d'aquesta campanya és que ajudarà a eliminar de l'imaginari col·lectiu creences equivocades, com ara que tots els residus van a parar al mateix lloc independentment del contenidor on es llencin.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El nou servei, que s’ha presentat avui, suposa, entre altres millores, la renovació total de més de mil contenidors, i el canvi de tots els vehicles i maquinària. El nou contracte de neteja i recollida de residus té un cost de 8 milions d’euros, pràcticament el doble de l’anterior.

Article

La Generalitat de Catalunya ha iniciat la segona onada de la campanya informativa “Reciclem bé. Separem bé”, per fomentar la recollida selectiva dels residus domèstics.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Butlletí