Montcada i Reixac s'adhereix a la iniciativa pel compliment dels ODM

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

20/09/2010 - 00:00
L'Ajuntament de Montcada i Reixac s'ha adherit a la iniciativa 'Fes soroll pels ODM', promoguda per la Campanya del Mil·lenni i altres instàncies de les Nacions Unides, així com la societat civil, per exigir als líders mundials que donin un nou impuls a la lluita contra la pobresa, amb motiu de la Cimera de les Nacions Unides sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), que està fent a Nova York del 20 al 22 de setembre.

Centenars de ciutats d'arreu del món i milions de persones s'han acollit a aquesta iniciativa que pretén recordar als líders mundials la seva responsabilitat a l'hora de complir amb les promeses fetes a totes les víctimes de la pobresa del món i accelerar l'assoliment dels ODM.

La Declaració del Mil·lenni la van signar l'any 2000 189 caps d'Estat i de Govern a la seu de l'ONU. Al llarg d'aquesta dècada hi ha hagut alguns progressos en el desenvolupament dels ODM en moltes parts del món, però han estat lents i desiguals. La mobilització ciutadana i la implicació de les administracions i dels mitjans de comunicació, doncs, continuen sent crucials.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, juntament amb les autoritats locals de tot el món, és conscient de la necessitat d'un compromís col·lectiu i de la importància crucial de l'acció local per plantar cara als problemes mundials, responent a les realitats diàries de les comunitats afectades. 

Els vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni són: eradicar la pobresa i la fam; assolir l'ensenyament primari universal; promoure la igualtat de gènere; reduir la mortalitat infantil; millorar la salut materna; combatre el VIH/SIDA; assegurar la sostenibilitat; i crear una Aliança Global per al Desenvolupament.

La Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides la va impulsar el secretari General de les Nacions Unides el 2002. La iniciativa dóna suport als esforços de la ciutadania per exigir als seus governs que compleixin amb el compromís d'eradicar la pobresa extrema al món i assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni l'any 2015.

Des de Montcada i Reixac la contribució a aquesta campanya es farà visible durant la celebració de la Festa de les Cultures, el proper mes de novembre, al barri de La Ribera, amb l'organització de diverses accions. Per a més informació, es pot visitar la web www.senseexcuses2015.org, on apareixen totes les entitats i institucions adherides.

Relacionats

Notícia

L'exposició 'Aigua per a tothom?' serà davant l'escola La Salle

Xerrades i tallers sobre consum responsable per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua 2023

Article

La transformació de Vallbona, al districte de Nou Barris de Barcelona, permetrà fer créixer el barri i dinamitzar-lo i mantenir-ne alhora l’esperit de la comunitat.

Notícia

El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebrà 1,5 milions d’euros per a un projecte comarcal de millora de camins fluvials de l’entorn del riu Ripoll i que es desenvoluparà als municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac

Butlletí