Montcada i Reixac regula la il·luminació nocturna de parcs i jardins

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
19/02/2012 - 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha començat la regulació de la il·luminació nocturna dels parc i jardins i, a partir d'ara, s'apagaran els llums a les 23 hores, excepte els dels accessos principals. A més, s'apagaran o es reduiran els llums d'aquells carrers del municipi on hi hagi disponibilitat de llum suficient.

Aquesta mesura s'emmarca en el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'energia, una ambiciosa iniciativa de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables per al 2020 i que pretén impulsar en el món local l'assoliment de l'anomenat triple 20: reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte hivernacle, millorar un 20% l'eficiència energètica i incrementar un altre 20% l'ús d'energies renovables.

En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament va dur a terme l'any passat un nou Pla d'estalvi i eficiència energètica a l'enllumenat públic, que va contemplar la substitució de 550 lluminàries per altres més eficients energèticament i, per tant, menys contaminants. Des de 1996 s'han executat diversos plans d'actuació amb una inversió total de prop de 900.000 euros. L'aplicació d'aquests plans possibilita un estalvi d'uns 104.600 euros per any.

Montcada també fomenta l'enllumenat eficient als comerços
L'Ajuntament també s'ha sumat a la campanya engegada per la Generalitat de Catalunya per fomentar la renovació de l'enllumenat interior de comerços i altres establiments de cara al públic per tecnologies més eficients.

Els ajuts, atorgats per l'Institut Català d'Energia (ICAEN), es poden sol·licitar fins el proper 30 d'abril o fins l'exhauriment del pressupost disponible per a aquest pla. Es poden obtenir un màxim del 30% del cost de la nova instal·lació i de 15.000 euros per sol·licitant. La tramitació dels ajuts es pot fer a través d'una empresa comercialitzadora adherida o bé per internet o personalment al Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o a qualsevol de les Seus Territorials del Departament d'Empresa i Ocupació.

Relacionats

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Notícia

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Butlletí