Montcada i Reixac redueix el total del seus residus i augmenta la recollida selectiva

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
06/03/2012

Els montcadencs i montcadenques van produir durant l'any 2011 un total de 12.923 tones de residus, segons les dades registrades per l'empresa adjudicatària del servei de recollida, Fomento de Construcciones y Contratas i la Deixalleria Municipal, el que suposa que durant el 2011 s'ha recollit un 2,53% menys de residus respecte l'any 2010.

Segons aquestes dades referides a les deixalles dipositades als contenidors del municipi, cada habitant ha generat uns 378 quilos a l'any.

Per altra banda, cal destacar que ha augmentat el percentatge de recollida selectiva en un 2,51%. En total s'han recollit 4.297 tones, el que representa el 33,25% dels residus totals. El percentatge dels residus de matèria orgànica també han augmentat en un 1,83%.

Dels contenidors de matèria orgànica (marró) es van recollir 2.536 tones. De cartró i paper (contenidor blau) 826, d'envasos (contenidor groc) 545, del vidre (verd clar) 390. La fracció resta (contenidor verd fosc), que l'haurien de conformar únicament els residus no reciclables, continua sent la més nombrosa, amb 8.018 tones recollides durant l'any 2011. Tot i així, la xifra s'ha anat reduint en els darrers anys, i enguany s'han recollit 700 tones menys que al 2009. Aquestes dades comptabilitzen el total de residus recollits de cada tipus de contenidor, però cal tenir en compte que hi poden haver impropis, és a dir, deixalles dipositades en el contenidor inadequat. Les dades definitives, incloent les referents a la Deixalleria Municipal i a la recollida de mobles, roba i piles, les facilitarà l'Agència Catalana de Residus en els proper mesos.

Una de les dades més destacades d'aquest balanç ha estat la baixada del servei de recollida de mobles, que ho ha fet en un 22,8% respecte l'any 2010. Aquesta davallada podria venir motivada per  la situació de crisis econòmica, que fa que, a trets generals, la els ciutadans allarguin la vida útil dels seus mobles.

La regidora de Serveis Municipals i Manteniment, M. Carmen Porro, ha fet una valoració positiva de les dades. "La tendència que mantenim els darrers anys és la reducció de residus i l'augment del reciclatge. Malgrat tot, no podem baixar la guàrdia i hem de continuar apostant per fer pedagogia i insistir a la població de la importància de fer un bon ús dels diferents contenidors".

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Butlletí