Montcada i Reixac instal·larà una eina informàtica per millorar l’eficiència energètica

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
16/07/2010 - 00:00

Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut prop de 8.500 euros de Institut Català d'Energia (ICAEN) de la Generalitat per realitzar una auditoria energètica de l'edifici central de l'Ajuntament i per a la implantació d'un sistema d'informació energètica municipal. L'ajut s'emmarca en el Pla d'acció de l'estratègia d'estalvi i eficiència energètica de l'ICAEN.

L'objectiu d'aquesta iniciativa de les regidories de Serveis Municipals i Medi Ambient és "fer una gestió més eficient de l'energia i de l'aigua que es consumeix a les dependències municipals, dotant el personal tècnic de noves eines tecnològiques, amb el consegüent estalvi econòmic i la reducció d'emissions contaminants", ha explicat la regidora de Medi Ambient i Habitatge, Eva Gonzalo.

Aquesta és una de les mesures que sorgeix arran del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic, igual que el Pla d'Actuació sobre Energia Sostenible, que està elaborant la Diputació de Barcelona i que l'Ajuntament ha de rebre properament.

L'auditoria energètica inclourà una proposta d'actuacions de millora que permeti consumir menys, adaptar les instal·lacions a la normativa vigent i pagar l'energia a un preu més reduït. Pel que fa al sistema d'informació energètica, permetrà controlar els consums i els paràmetres d'eficiència energètica des d'un portal d'internet. Així, els gestors municipals podran conèixer en tot moment els costos i consums reals per tipologies, enllumenat i els indicadors bàsics d'eficiència; detectar a temps les desviacions respecte als consums previstos; comparar els resultats amb els d'altres; gestionar la contractació i optimització de les pòlisses; i interactuar amb els diferents departaments municipals i empreses de manteniment.

Tant la realització de l'auditoria com la implantació del sistema d'informació els ha adjudicat la Junta de Govern Local a Gassó Auditores, SLP, una empresa especialitzada en el camp de l'estalvi i l'eficiència energètica que té desenvolupats models per a sistemes d'informació energètica i d'aigua, per un import conjunt superior als 19.000 euros.

Relacionats

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac
Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Butlletí