Montcada i Reixac impulsarà un Pla de Mobilitat Urbana

10/10/2016 - 09:54

L'objectiu del Pla és aconseguir una radiografia actualitzada de la mobilitat urbana, detectant-ne les deficiències existents i proposant objectius i estratègies de planificació de la mobilitat.

 

L'Ajuntament de Montcada i Reixac realitzarà en breu el Pla de Mobilitat Urbana (PMU).

Per tal d'elaborar el document -que serà una eina de planificació de la mobilitat en l'àmbit municipal, des del punt de vista d'accessibilitat, seguretat, urbanisme i de medi ambient- s'organitzarà un procés participatiu obert a la ciutadania

El document també recollirà els punts relacionats amb la mobilitat que recull el Pla d'Actuació Municipal (PAM) aprovats pel nou equip de govern. El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que "tenir un PMU és imprescindible a una ciutat com la nostra on hi ha una manca de cohesió urbana". 

El futur PMU també comptarà amb l'aportació realitzada per la ciutadania. Sánchez ha explicat que "entenem que s'ha de fer un debat molt profund perquè a la mobilitat coincideixen interessos molt diversos com ara les terrasses dels bars, les zones de vianants o les bicis" i ha afegit que "per redactar el Pla aprofitarem les aportacions inicials que va fer la ciutadania en un procés anterior realitzat per l'anterior equip de govern el gener del 2015". 

El procés participatiu, que es farà gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, es farà en una jornada que tindrà lloc el proper 26 d'octubre a la Casa de la Vila.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament crea l’Oficina de Drets Energètics per garantir el dret bàsic de l’accés de la ciutadania i assessorar sobre eficiència energètica

Article

El projecte pretén que el teixit empresarial apliqui eines per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

Notícia

L’Ajuntament, en col·laboració amb l’empresa Ambiens, ha engegat una acció destinada a totes les escoles del municipi amb l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte pel medi ambient i els efectes del canvi climàtic d’una forma dinàmica i lúdica.

Butlletí