Montcada i Reixac i de Ripollet demanen a la ciutadania la seva implicació per protegir el Pla de Reixac

23/11/2016 - 15:10

Una jornada organitzada pel consistori montcadenc amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet permet descobrir aquest entorn natural.

Els ajuntaments de Montcada i Reixac i de Ripollet han demanat la col·laboració de la ciutadania per aconseguir que el Pla de Reixac sigui un espai de reserva natural. 'Hem de protegir aquest entorn privilegiat que ha resistit a l'especulació immobiliària perquè esdevingui un espai natural', va indicar el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, durant la jornada per descobrir aquest entorn natural que va tenir lloc aquest dissabte, 19 de novembre. El regidor de Medi Ambient, Sergi Martín, va demanar el suport del veïnat, que se sumi així 'al compromís del govern municipal, que és protegir aquest espai'. L'acte l'organitzava el consistori montcadenc amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet. En nom del consistori veí, el regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, va apuntar que el Pla de Reixac es troba en terme municipal montcadenc 'però el territori és de tots i totes'.

L'objectiu de la matinal de dissabte era contribuir a la descoberta d'aquesta zona i implicar la ciutadania en la definició dels usos que aquest espai pugui tenir el futur. L'activitat va comptar amb una caminada de 6 quilòmetres per l'entorn, a la qual hi van participar més de 50 persones; una pujada en globus aerostàtic, per on va passar gairebé un centenar de persones; titelles i actuacions musicals. Gairebé 300 persones van omplir una enquesta on van mostrar la seva opinió sobre la situació i el futur del Pla de Reixac. La jornada va cloure amb una paella popular, a càrrec de l'Ajuntament de Ripollet. També hi va assistir la Taula de Medi Ambient de Montcada i Reixac.

El Pla de Reixac és espai d'unes 400 hectàrees que forma part del connector biològic que uneix les serralades Prelitoral, des del Farell fins a la Serralada Litoral, a la Serralada de la Marina, i que encara manté part de la seva riquesa i potencial de natura i patrimoni, malgrat el fort creixement urbanístic que s'ha registrat a la comarca. Entre d'altres aspectes destaca l'espai fluvial del Torrent del Mas Duran i els secans del seu marge esquerre, gairebé únics al Vallès Occidental.

Al febrer d'enguany, el Ple de Montcada i Reixac va aprovar la suspensió de llicències en el sector durant un any per pensar fórmules que garanteixin la seva protecció. D'altra banda, hi ha en marxa un grup de treball format per representants tècnics i polítics dels ajuntaments de Montcada i Reixac i de Ripollet -la proximitat del Pla de Reixac amb aquesta localitat fa que sigui una zona molt freqüentada pels veïns i veïnes de Ripollet-, amb el suport de la Diputació de Barcelona -que en subvenciona un estudi ambiental-, treballa amb l'objectiu de preservar el Pla de Reixac.


 

Relacionats

Article


Amb el nom ‘Jo reciclo, i tu?’, Serveis Municipal de l'Ajuntament de Montcada i Reixac impulsa una campanya de comunicació per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de separar adequadament els residus que es generen a la llar.

Acte
03/04/2024 - 10:00
01/05/2024 - 10:00
05/06/2024 - 10:00
Montcada i Reixac
Notícia

La sessió informativa celebrada a la Casa de la Vila de l'Ajuntament de Montcada i Reixac va servir per explicar les mesures que s’han aplicat per estalviar aigua als equipaments i edificis municipals. La previsió és reduir-ne el consum en un 50%, tot i que el percentatge que gasta el consistori només suposa el 4% del total.

Butlletí