Montcada i Reixac dóna suport a tres projectes de cooperació

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
19/06/2011 - 00:00

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat en Junta de Govern Local l'aportació de 21.000 euros per a tres projectes de cooperació a l'Equador, El Salvador i Madagascar, dos d'ells relacionats amb la millora ambiental. Pel que fa referència a l'Equador, el projecte subvencionat amb 9.000 euros rep el nom "campesino a campesino" i serà executat per Creu Roja. Aquest té com a objectiu millorar la producció agropecuària en la província de Bolívar, possibilitar la comercialització dels seus productes i millorar la sanitat primària en les comunitats. Aquests objectius es pretenen aconseguir a partir de la introducció de noves hortalisses i verdures, arbres fruitals, millorar els camps de pastura, implementant un sistema de producció i realitzant formació en tecnologia agropecuària i primers auxilis.

El segon projecte ambiental es realitzarà al Salvador, s'aportaran 9.897 euros a l'entitat Tazumal Catalunya-Centroamèrica, per a donar suport a la gestió integral dels residus sòlids i l'enfortiment de les capacitats tècniques institucionals a la microregió del Pacífic Fase II. L'entitat executora del projecte serà CECADE. L'Ajuntament va presentar aquest projecte dins la convocatòria per a la concessió de subvencions a Projectes de Cooperació Internacional al Desenvolupament de l'Àrea Metropolitana de Barcelona 2011.

Relacionats

Article

L’Ajuntament busca cinc empreses locals que vulguin aplicar aquest sistema, que preveu la reutilització i reciclatge dels productes.

Article

Una cinquantena d’alumnes dels instituts Montserrat Miró, La Ribera, La Ferreria i La Salle han realitzat accions directes amb l’objectiu de millorar la biodiversitat del municipi i motivar la conscienciació sobre l’emergència climàtica entre el col·lectiu jove.

Butlletí