Montcada i Reixac aprova un projecte per restaurar els jardins de la Casa de les Aigües

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
15/03/2012
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat en Junta de Govern Local la primera de les tres fases d'un projecte per restaurar els jardins de la Casa de les Aigües. Amb aquesta actuació es pretén dignificar aquest espai. El president de l'Àrea Territorial iregidor d'Urbanisme, Juan Parra, ha afirmat que "aquest conjunt arquitectònic prendrà especial rellevància amb la propera museització de la Casa de les Aigües, així com la seva inclusió com a punt de parada dins de les xarxes ciclables que creuen el nostre municipi. És per això que volem acabar de completar procés de rehabilitació del conjunt, amb la necessària restauració del seus jardins".

Aquesta primera fase té un pressupost de 149.963 euros, tot i que el consistori presentarà el projecte al Ministeri de Cultura amb l'objectiu d'acollir-se al pla de restauració del patrimoni "1% cultural", que podria arribar a subvencionar un 50% l'actuació. "En funció de si obtenim subvenció o no, enguany podrem avançar més o menys en el projecte", ha indicat el regidor.

El projecte, amb un àmbit d'actuació de 2.200m2, vol crear un recorregut que des de l'accés més proper al barri de Can Sant Joan vagi oferint perspectives tant del conjunt arquitectònic com del seu entorn natural: la llera del riu Besòs i la serralada de Marina.

Es crearan dues zones pavimentades a banda i banda de l'edifici de la Sala de Pous i la Sala de Màquines que esdevindran punts de trobada i de reunió per a diverses activitats, sobretot, aquelles vinculades al Museu-Casa de les Aigües. A més, es millorarà la il·luminació, es col·locarà en nova posició el mobiliari urbà existent, es plantaran plataners i magnòlies i s'instal·larà un rètol identificatiu.

Relacionats

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Notícia
 

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

Article

Anàlisi i visualització de les dades del consum energètic de la ciutat per explorar les dinàmiques i les causes dels patrons de consum als teixits urbans.

Butlletí