Montcada i Reixac aprova un projecte per restaurar els jardins de la Casa de les Aigües

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
15/03/2012
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat en Junta de Govern Local la primera de les tres fases d'un projecte per restaurar els jardins de la Casa de les Aigües. Amb aquesta actuació es pretén dignificar aquest espai. El president de l'Àrea Territorial iregidor d'Urbanisme, Juan Parra, ha afirmat que "aquest conjunt arquitectònic prendrà especial rellevància amb la propera museització de la Casa de les Aigües, així com la seva inclusió com a punt de parada dins de les xarxes ciclables que creuen el nostre municipi. És per això que volem acabar de completar procés de rehabilitació del conjunt, amb la necessària restauració del seus jardins".

Aquesta primera fase té un pressupost de 149.963 euros, tot i que el consistori presentarà el projecte al Ministeri de Cultura amb l'objectiu d'acollir-se al pla de restauració del patrimoni "1% cultural", que podria arribar a subvencionar un 50% l'actuació. "En funció de si obtenim subvenció o no, enguany podrem avançar més o menys en el projecte", ha indicat el regidor.

El projecte, amb un àmbit d'actuació de 2.200m2, vol crear un recorregut que des de l'accés més proper al barri de Can Sant Joan vagi oferint perspectives tant del conjunt arquitectònic com del seu entorn natural: la llera del riu Besòs i la serralada de Marina.

Es crearan dues zones pavimentades a banda i banda de l'edifici de la Sala de Pous i la Sala de Màquines que esdevindran punts de trobada i de reunió per a diverses activitats, sobretot, aquelles vinculades al Museu-Casa de les Aigües. A més, es millorarà la il·luminació, es col·locarà en nova posició el mobiliari urbà existent, es plantaran plataners i magnòlies i s'instal·larà un rètol identificatiu.

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Notícia

Els dies 28 i 29 d’abril del 2020 se celebrarà a ESADE-Creapolis (Sant Cugat del Vallès) la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya, commemorant el dia internacional contra el soroll. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Butlletí