Montcada i Reixac aprova el Pla Estratègic de la Bicicleta

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
02/04/2012

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha aprovat el Pla Estratègic de la Bicicleta, un document que analitza la situació actual i estableix prioritats i un pla de millora de la xarxa de bicicletes del municipi, que haurà de ser dissenyada amb criteris de continuïtat, seguretat i comoditat i tenint en compte les necessitats d'aparcament i la relació amb altres mitjans de transport.

El pla contempla la configuració territorial de Montcada i Reixac, detalla on estan situats els equipaments culturals, sanitaris i esportius i els mitjans de transport públic, on hi ha més i menys mobilitat i quin és l'actual ús de la bicicleta al municipi, entre d'altres aspectes.

La regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda ha explicat que les recomanacions del projecte - elaborat i finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona, amb 13.000 euros- s'aplicaran en futurs planejaments de zones residencials del municipi. El pla detalla que al llarg dels darrers anys el municipi s'ha dotat d'una xarxa de carrils bici, que es va construir amb fons de l'Estat espanyol, per un import proper al mig milió d'euros. L'edil va afirmar: "es dóna la circumstància que mentre s'elaborava l'esmentat Pla, es redactava i executava el projecte de xarxa ciclable, atès que la possibilitat de finançament d'aquesta infrastructura per part de l'Administració central de l'Estat en feia recomanable aquest procediment". Mojeda va aclarir que "no obstant el Pla recull íntegrament tot allò que comporta la xarxa ciclable del municipi", així com ha destacat que per a la redacció del Pla s'ha seguit un procés participatiu.

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Butlletí