Montcada i Reixac aposta per l'hidrosembra per a la restitució paisatgística del Ripoll

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
24/04/2012 - 00:00

Aquesta setmana s'han iniciat les actuacions d'hidrosembra per a la restitució paisatgística del Ripoll a Montcada i Reixat. Concretament s'ha iniciat aquest 23 d'abril la restitució de la capa herbosa de la llera del riu amb una hidrosembra en una superfície de 24.000 m2 i que ocuparà els dos costats de la llera de riu des de la confluència de la riera de Sant Cugat i el Ripoll fins a la desembocadura del Ripoll al riu Besòs.

Així ho va anunciar l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez i el president de l'Àrea de Política Territorial i regidor d'Urbanisme, Juan Parra, acompanyats dels responsables de l'empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL), al parc de la Font Pudenta als representants d'aquest barri, el calendari de les obres d'hidrosembra que es realitzaran a la llera del Ripoll.

Aquest sistema està autoritzat per l'Agència Catalana de l'Aigua i consisteix en la plantació d'una barreja de llavors de diferents espècies vegetals de creixement ràpid i adaptades a les condicions d'humitat i insolació característiques de la zona d'intervenció. L'hidrosembra proporcionarà una cobertura herbàcia immediata. En el cas del riu Ripoll, les principals espècies que es faran servir són gramínies i lleguminoses.

La barreja que es realitzarà ja es va utilitzar amb èxit prèviament a la recuperació ambiental del riu Ripoll, al marge esquerre de la llera, al novembre de 2010. L'alcaldessa, María Elena Pérez, ha afirmat que "amb aquesta actuació aconseguirem un resultat respectuós i de millora des d'un punt de vista ambiental així com coherent des del punt de vista paisatgístic, donat que el resultat serà un prat uniforme a la llera del riu al seu pas pel nostre municipi".

Cal destacar que les obres de condicionament de la llera les durà a terme l'empresa ATLL en compensació pels desperfectes ocasionats pel pas de camions durant les obres de substitució de la xarxa d'abastiment d'aigua de Montcada i Reixac, Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Sant Cugat. Des de la llera del Ripoll es van fer dos ramals, un en direcció Sant Cugat i un altre cap a Barberà. Amb aquestes obres, pressupostades en prop de 15 milions d'euros, s'han substituït un total de 16.055 metres de canonada, distribuïts en 8 trams.

Per la seva banda, el president de l'Àrea de Política Territorial, Juan Parra, ha volgut agrair públicament a l'ATLL "la bona predisposició per part de l'empresa per tal d'aconseguir el condicionament de la llera i la recuperació del riu". La durada prevista de la intervenció serà d'una setmana per evitar al màxim inconvenients als veïnat.

 

 

Relacionats

Notícia

La iniciativa la promou l’Ajuntament de Montcada i Reixac i es farà un cop al mes, passant per diferents barris.

Notícia

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Butlletí