Montcada aprova la prohibició de l'ús de l'herbicida Glifosat

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
02/03/2016 - 15:03

El Ple de Montcada i Reixac, de dijous dia 25 de febrer, va aprovar una moció en relació al risc d'ús de l'herbicida Glifosat i les conseqüències sobre la salut de les persones i el medi ambient.

El text declara el municipi lliure d'agrotòxics i herbicides i el Ple s'ha compromès a servir els mètodes de jardineria ecològica en el manteniment dels seus parcs i jardins i als horts urbans. El Glifosat és un herbicida utilitzat en la producció agrícola d'aliments. Per exemple, als Estats Units, Brasil i a l'Argentina s'utilitza massivament en cultius transgènics de soja resistent al Glifosat de la multinacional Montsanto. Aquests cultius després són exportats a Europa, també a Catalunya, per fer pinsos per a l'alimentació del bestiar.

El text també recull instar les empreses, particulars i administracions que prestin servei al municipi que no facin servir aquests productes químics i apostin per pràctiques més sostenibles. Per qüestions de salut pública i per evitar l'ús d'aquests productes, el consistori es compromet a fer campanyes de conscienciació i jornades informatives dirigides als propietaris de jardins privats, professionals viveristes i responsables d'altres administracions.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La unitat d’educació ambiental mòbil, projecte pioner, s’ha presentat aquest dissabte, 19 de novembre, i ha donat el tret de sortida a les activitats de la Setmana de Prevenció de Residus a Montcada i Reixac.

Notícia

L'AMB comença les obres de transformació d'aquest eix vertebrador de Montcada i Reixac la ciutat, que connectarà l'espai fluvial amb el nucli urbà. El pressupost és d'uns 2,7 M€ i està finançat per l'AMB, l'Ajuntament de Montcada i Reixac i el fons FEDER.

Notícia
El projecte impulsat per l'entitat En bici sense edat compta amb la col·laboració de diverses regidories de l'Ajuntament

El projecte impulsat per l'entitat En bici sense edat compta amb la col·laboració de diverses regidories de l'Ajuntament

Durant els mesos d’octubre i novembre, les persones usuàries de la Residència Santa Maria i el Centre Gerontològic Vila-Nova, podran fer passejades pel municipi amb un tricicle elèctric adaptat que serà conduït per persones voluntàries.

Butlletí