Montcada aprova la prohibició de l'ús de l'herbicida Glifosat

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
02/03/2016 - 15:03

El Ple de Montcada i Reixac, de dijous dia 25 de febrer, va aprovar una moció en relació al risc d'ús de l'herbicida Glifosat i les conseqüències sobre la salut de les persones i el medi ambient.

El text declara el municipi lliure d'agrotòxics i herbicides i el Ple s'ha compromès a servir els mètodes de jardineria ecològica en el manteniment dels seus parcs i jardins i als horts urbans. El Glifosat és un herbicida utilitzat en la producció agrícola d'aliments. Per exemple, als Estats Units, Brasil i a l'Argentina s'utilitza massivament en cultius transgènics de soja resistent al Glifosat de la multinacional Montsanto. Aquests cultius després són exportats a Europa, també a Catalunya, per fer pinsos per a l'alimentació del bestiar.

El text també recull instar les empreses, particulars i administracions que prestin servei al municipi que no facin servir aquests productes químics i apostin per pràctiques més sostenibles. Per qüestions de salut pública i per evitar l'ús d'aquests productes, el consistori es compromet a fer campanyes de conscienciació i jornades informatives dirigides als propietaris de jardins privats, professionals viveristes i responsables d'altres administracions.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’acció la gestiona Andròmines en conveni amb l’Ajuntament i consistirà en tallers itinerants per arranjar petits electrodomèstics i dispositius electrònics.

Notícia

Un estudi mostra l’impacte dels banys de bosc en la salut emocional de persones amb malestar emocional.

Notícia

Els entorns de la ciutat compten amb diferents ramats antiincendis que pasturen a zones periurbanes i boscoses per fer neteja de franges forestals. Només entre Terrassa i el parc natural de Sant Llorenç hi pasturen més de 1.700 caps de bestiar

Butlletí