Montcada aprova la prohibició de l'ús de l'herbicida Glifosat

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac
02/03/2016 - 15:03

El Ple de Montcada i Reixac, de dijous dia 25 de febrer, va aprovar una moció en relació al risc d'ús de l'herbicida Glifosat i les conseqüències sobre la salut de les persones i el medi ambient.

El text declara el municipi lliure d'agrotòxics i herbicides i el Ple s'ha compromès a servir els mètodes de jardineria ecològica en el manteniment dels seus parcs i jardins i als horts urbans. El Glifosat és un herbicida utilitzat en la producció agrícola d'aliments. Per exemple, als Estats Units, Brasil i a l'Argentina s'utilitza massivament en cultius transgènics de soja resistent al Glifosat de la multinacional Montsanto. Aquests cultius després són exportats a Europa, també a Catalunya, per fer pinsos per a l'alimentació del bestiar.

El text també recull instar les empreses, particulars i administracions que prestin servei al municipi que no facin servir aquests productes químics i apostin per pràctiques més sostenibles. Per qüestions de salut pública i per evitar l'ús d'aquests productes, el consistori es compromet a fer campanyes de conscienciació i jornades informatives dirigides als propietaris de jardins privats, professionals viveristes i responsables d'altres administracions.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Notícia

Les restriccions entraran en vigor aquest cap de setmana per aturar els problemes provocats per la sobreafluència de visitants en aquests parcs. Dotacions dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals i de personal dels parcs impediran l’accés dels vehicles quan els aparcaments dels parcs estiguin plens.

Butlletí