Montcada adaptarà més de 6 quilòmetres de vials per a la circulació segura amb bicicleta

La implementació de la xarxa ciclable comportarà el canvi de sentit de la circulació en algun carrer
Font: Aj. Montcada
26/02/2010

Montcada i Reixac adequarà més de 5 quilòmetres de carrers perquè puguin ser transitats amb bicicleta, una de les actuacions més importants que s'executaran enguany gràcies al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). El projecte compta amb un pressupost d'execució de 500.000 euros.

La xarxa està  pensada per complementar-se amb el transport públic. Mitjançant carrils bici (ja sigui en calçada o en vorera), itineraris en convivència amb vianants i itineraris en convivència amb vehicles motoritzats (zones 30), quedaran connectades les parades d'autobús, que s'adaptaran a les persones amb mobilitat reduïda, i les estacions de tren, així com els principals equipaments públics, i els polígons industrials.   

L'objectiu prioritari de tota l'actuació és garantir la seguretat dels ciclistes, de manera que la implementació de la xarxa ciclable comportarà el canvi de sentit de la circulació en algun carrer; es faran passos elevats per a vianants i ciclistes on calgui; i s'hi instal·larà la senyalització viària necessària. 

Segons el consistori, aquesta nova xarxa ciclable "dóna resposta a una demanda social, ja que a Montcada i Reixac hi ha una tradició important d'utilització de la bicicleta, i compleix amb un objectiu ambientalista de pacificació del trànsit: donant facilitats a l'ús de la bicicleta, es redueix la utilització del cotxe en desplaçaments curts i, per tant, les emissions contaminants i els sorolls del trànsit". 

A més, aquest projecte es complementa amb el de la ronda de les escoles, que preveu un itinerari d'1,1 quilòmetres per a bicicletes a la zona de Montcada Nova i Pla d'en Coll, i compta amb un pressupost de 201.770,25 euros, aportats pel Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. A més, els nous itineraris per a ciclistes quedaran connectats amb els trams ja adaptats a la circulació amb bicicleta, com el passeig de la ribera del Besòs i el vial del Ripoll. 

Relacionats

Article

En el marc del conveni signat entre el Zoo de Barcelona i el Consorci del Besòs, s’han instal·lat a la llera del riu uns pòsters per donar a conèixer els ocells que podem observar més fàcilment a l’entorn del riu Besòs, des de Montcada i Reixac fins a la desembocadura.

Acte
16/09/2019
Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32). Montcada i Reixac
Notícia

Els dies 14 i 15 d'octubre del 2020 s'emetrà en streaming i des de Sant Cugat del Vallès la 3a edició d’acusti.cat, el Congrés d’Acústica de Catalunya. L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn els reptes i dilemes al voltant de la problemàtica del soroll. 

Butlletí