Mollet triplica l’ús de les deixalleries

11/03/2021 - 10:00

El gener d’aquest any s’ha triplicat l’ús de la deixalleria municipal i de la deixalleria mòbil respecte al mateix mes de l’any passat, una millora del nivell de reciclatge a la ciutat i de l’ús de la ciutadania d’aquest servei. Aquest augment coincideix amb la posada en marxa de la nova targeta de la deixalleria, una iniciativa de l’Ajuntament per facilitar el registre de l’ús de la deixalleria municipal, de la deixalleria mòbil i del servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells.

La deixalleria municipal i la deixalleria mòbil de Mollet del Vallès han vist triplicat el seu ús durant el darrer mes de gener si es compara amb el mateix mes de l’any anterior. Un augment significatiu que suposa un increment del compromís envers el medi ambient de la ciutat i la ciutadania.

Durant aquest gener, la deixalleria municipal ha rebut 1.671 usuaris i s’han produït 2.783 registres. En el mateix mes de l’any 2020, la deixalleria va rebre 562 usuaris. Per la seva banda, la deixalleria mòbil ha passat de 578 registres a 1.643 registres durant el mateix període.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha afirmat que “les diferents iniciatives que està implantant el govern municipal en l’àmbit de la gestió dels residus tenen com a objectiu fomentar encara més el reciclatge a la ciutat i seguir avançant cap al residu zero. Les bones dades del mes de gener sobre l’ús de la deixalleria suposen un aval de la ciutadania a aquestes mesures encaminades a facilitar el reciclatge a la ciutat, fent-lo de manera més senzilla, ràpida i segura”.

Aquest increment d’usos coincideix amb la posada en marxa de la nova targeta de la deixalleria, una iniciativa de l’Ajuntament per facilitar el registre d’una manera ràpida, segura i senzilla de l’ús de la deixalleria municipal, de la deixalleria mòbil i del servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells.

I també de la posada en marxa d’una nova eina, un adhesiu, per facilitar la identificació dels estris i mobles vells, previ avís al servei de recollida d’estris i mobles vells. Recordem que l’adhesiu es pot recollir als centres cívics i culturals de la ciutat i a la recepció de l’Ajuntament de Mollet  i també es pot descarregar al banner destacat del web municipal www.molletvalles.cat.  Un cop concretat dia i hora de recollida, ja sigui via telefònica (900 105 119) o telemàtica omplint el formulari https://ja.cat/7bwjT, la persona rep un número de referència que ha d’escriure a l’adhesiu quan els hagi de baixar al carrer. Es tracta d’un servei que és gratuït, amb cita prèvia, i que permet seguir fomentat el reciclatge i la prevenció de residus fent de Mollet una ciutat més neta i sostenible.

L’ús de la targeta i del servei de recollida de mobles permet gaudir de bonificacions de la taxa de recollida de residus en funció del nombre d’usos que es facin al llarg de l’any, unes bonificacions que poden arribar fins al 20%.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les quatre escoles de Mollet que participen en el Projecte Olinet de recollida d’oli usat de cuina dels centres educatius n’han recollit prop de 2.500 litres des de l’inici del projecte, l’any 2019.

Article

L’Ajuntament de Mollet participa en el projecte que articularà una xarxa d’Open Labs en el territori, que pretenen ser la matriu a partir de la qual comença la transformació cap a un ecosistema sostenible de recerca i innovació. Hi participen l’Ajuntament de Mollet del Vallès de Cerdanyola del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona, ESADE, EURECAT, el Parc de Recerca UAB amb el suport d’Àmbit B30.

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el document on s’estableix el full de ruta que seguirà a l’hora de planificar i aplicar noves polítiques i actuacions presents i futures encaminades a combatre el canvi climàtic a nivell local i global.

Butlletí