Mollet segueix apostant per l'educació i el medi ambient

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
11/05/2016 - 09:14

Tres noves escoles municipals de Mollet del Vallès s'han adherit al projecte d'estalvi energètic 50/50.

Durant l'acte en el que s'han signat els convenis entre aquestes escoles i l'Ajuntament, també s'ha fet entrega dels xecs amb l'import corresponent a l'estalvi que durant el curs passat han dut a terme els cinc centres que els darrers tres anys han participat en aquesta iniciativa.Les noves escoles que s'han sumat al projecte són Col·legis Nous, l'Escola Montseny i l'Escola del Bosc.

Per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, aquestes noves incorporacions "posen de manifest que el projecte no s'atura i són una mostra més de la ferma convicció d'aquest Ajuntament per seguir potenciant les polítiques adreçades a educar en el medi ambient". Per Monràs "parlem d'un projecte educatiu de primer ordre que va més enllà de l'educació instrumental, ja que afegeix als nostres joves valors i respecte per l'entorn en el que viuen".

En el mateix acte, s'ha fet entrega dels xecs corresponents per l'estalvi energètic que han assolit el curs passat  les escoles Cal Músic, Can Besora, Joan Abelló,  Sant Jordi i Sant Vicenç.

Segons el regidor d'Educació Raúl Broto, el més important "és el procés educatiu, el compromís i l'aprenentatge que han rebut els alumnes d'aquests centres, no pas els diners". Per Broto, les diferents quantitats que han rebut les escoles "no té res a veure amb l'esforç i no vol dir que unes s'hagin implicat més que altres, ja que cal tenir en compte que cada centre té les seves especificitats, tipologies i infraestructures concretes que han determinat poder estalviar més o menys".

En nom  de les cinc escoles que han finalitzat el projecte, la directora de l'Escola Joan Abelló, Anna Duñach valorava l'experiència com a molt positiva destacant que "durant aquest període no només hem educat als centres als nostres alumnes, sinó que també els ha servit per practicar a casa el que han aprés". Per Duñach "ara ens toca pensar en què destinarem aquests diners i continuar treballant per protegir el medi ambient i no malgastar energia".

De la seva banda, representant les tres noves escoles que s'incorporen, la directora de l'escola del Bosc M. José Pastor deia que "no podíem perdre l'oportunitat de participar en aquest projecte i estem encantats de seguir formant persones i fer-les responsables amb la seva ciutat i el medi ambient".

L'any 2014 va tenir lloc la signatura del conveni pel qual l'Ajuntament es comprometia a pagar el 50% del total de diners que cada escola, de les acollides al programa, aconseguís estalviar en la factura energètica.

El projecte 50/50 s'inclou en el Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica de l'Ajuntament que té per objectiu reduir el consum energètic i les emissions de CO2, i sensibilitzar la ciutadania envers el medi ambient i l'estalvi econòmic.

Es tracta d'un projecte europeu impulsat per la Diputació de Barcelona del qual Mollet ha estat un dels primers municipis en dur-lo a terme. 

Relacionats

Article

Un any més, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ha fet entrega als alumnes, en aquest cas de les escoles Montseny, del Bosc i Col·legis Nous, dels xecs amb l’import corresponent a l’estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme fruit del projecte 50/50.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Notícia
Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París

L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències entorn al medi ambient entre els diversos municipis i regions seleccionats  i aprofundir en les oportunitats que representen els projectes europeus o institucions com el Banc Europeu d’Inversions, pel que fa al finançament i suport tècnic en les diverses iniciatives per a accelerar l’acció climàtica a nivell local.

Butlletí