Mollet es compromet amb el comerç de productes km 0

Font: Ajuntament de Mollet
04/05/2015 - 00:00

Josep Monràs, alcalde de la ciutat i Rosa Pruna, presidenta de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) signen un conveni per dinamitzar els productes de proximitat (km0) a Mollet del Vallès.

El conveni concreta dues línies de mandat recollides en el Pla Estratègic 2025, d'una banda, de fomentar els hàbits de vida saludable, en tots els seus aspectes, però en particular en el de l'alimentació. D'altra banda, aprofitant la particularitat de Mollet de disposar d'una àrea agrícola com és l'Espai Rural de Gallecs, el projecte vol impulsar el creixement econòmic en el territori de manera sostenible. En aquest sentit, ja fa temps que a Mollet es treballa amb el producte local, amb denominació Gallecs i segell de producció ecològica i en facilitar la tasca dels petits productors de la zona.

Josep Monràs ha apuntat que aquest conveni "estableix un compromís de proximitat i de qualitat" pel que fa a l'alimentació i al territori. També és, ha dit, un "element important de promoció econòmica i d'ocupació per a noves generacions de joves agricultors que veuen que el seu treball té repercussió en el territori". Ha afegit que, per al ciutadà es bo que "que arribin els enciams de casa nostra en lloc dels de 1.000 km".

El regidor de Mercats, Joan Daví ha destacat la voluntat de posar "els productes de l'hort de Gallecs a l'abast del ciutadà" amb "parades al voltant de l'església i al carrer Sant Oleguer, on hi havia hagut antigament la Plaça Mercadal". Les parades s'instal·laran tots els dimarts al matí. Els dissabtes primers de mes, també al matí, les parades es posaran a la plaça Can Borrell. A més, aquests productors també estaran presents a la Fira Gourmet que tindrà lloc l'últim cap de setmana del mes de maig.

Els tipus de productes seran de producció ecològica i tradicional. Per àrees, hi haurà producció de verdures i llegums de Gallecs, de Lliçà de Vall i altres municipis del Vallès Oriental, i d'Osona, productes làctis i embotits per la seva experiència i especialització.

L'acord amb l'Ajuntament es concreta amb la introducció d'una etiqueta amb la denominació Km0, fet al costat de casa. Una iniciativa promoguda per ASAJA que treballa per la millora del medi ambient i per desenvolupar un model de negoci en el sector alimentari basat en el producte de proximitat, natural i tradicional. Aquest etiquetatge certificarà que es tracta d'un producte de proximitat; amb control sanitari i mediambiental; produït, envasat i embalat amb reducció de deixalles inorgàniques i distribuït mitjançant un sistema tradicional. Així mateix, garantirà un tracte directe amb el productor i el foment d'estils de consum responsable i de pervivència de les tradicions culinàries.

La presidenta d'ASAJA, Rosa Pruna, ha felicitat l'Ajuntament per fer que aquest projecte sigui una realitat i per la mostra de "sensibilitat per potenciar el producte local en un món molt global". Ha destacat també que el de Mollet del Vallès ha estat el segon ajuntament a signar aquest tipus de convenis. ASAJA també té conveni de col·laboració amb la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) pel qual els petits comerços de les ciutats poden contactar directament amb els productors a través de les Associacions de Comerciants.

Relacionats

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha establert un període de proves per fer més eficient l’enllumenat públic a través del sistema de telegestió que, un cop superat, procedeix a la seva implantació

Notícia

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el seu full de ruta per assolir i posar en pràctica a Mollet els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Agenda 2030.

Butlletí