Mollet del Vallès posa en marxa una oficina per informar i assessorar en la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges

13/06/2022 - 18:39

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha obert l’Oficina de Rehabilitació Energètica destinada a donar informació, orientació i assessorament tant a comunitats de propietaris com a llogaters de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica de la llar.

Aquest nou servei gratuït comptarà amb un equip de professionals experts que  faran aquest acompanyament en la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges. Estarà ubicada a les dependències de l´arxiu municipal i per accedir al servei es farà mitjançant cita prèvia a través del correu electrònic: oficinarehabilitacio@molletvalles.cat

Les diverses línies d´ajuts, mitjançant el Fons Europeus de Recuperació Next Generation EU, tenen com a principal objectiu que els edificis d’habitatges redueixin un mínim del 30% el consum d’energia primària no renovable i redueixin un 25% la demanda energètica anual en refrigeració i calefacció. També es podrà finançar la rehabilitació tradicional que comporti una millora de l’accessibilitat o la  conservació dels edificis.

Les convocatòries d’ajuts europeus s’emmarquen en 3 programes:

  • Programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell d’edifici.
  • Programa d’ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges.
  • Programa d’ajuts a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Raul Broto, regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, ha destacat que “aquest és un nou servei de l’Ajuntament gràcies als ajuts europeus dels Fons Next Generation, la qual cosa facilitarà molt a la ciutadania la tramitació dels diversos ajuts per a la rehabilitació energètica i, alhora, també permetrà ajudar en la informació i resolució de dubtes en relació a la factura energètica o en la implantació d’energies renovables als habitatges de la ciutat”.

Per la regidora d’Habitatge, Núria Muñoz, “aquest és un camí de futur per millorar la salut dels edificis que s’han quedat obsolets començant per l’aïllament i les deficiències energètiques del parc actual”. Muñoz ha afegit que “és necessari promoure la rehabilitació dels habitatges, de l’espai públic i dels barris amb criteris de cohesió social i de sostenibilitat ambiental, ja que la rehabilitació ha de garantir el dret a l’habitatge”.

L’Oficina de Rehabilitació Energètica és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Mollet i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès continua amb el seu compromís amb l’energia solar fotovoltaica i crearà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a les cobertes d’edificis municipals que també donaran cobertura al seu voltant en un radi de 500 metres. El cost total del projecte és d’1,2 milions d’euros i podria optar a una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així, tots els equipaments municipals funcionaran amb energia solar.

Article

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos de Mollet del Vallès ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Butlletí