Mollet del Vallès posa en marxa una nova campanya per estalviar aigua

Del 2006 al 2008, aquest municipi ha reduit un 34% el consum municipal d'aigua
Font: Aj. Mollet
27/07/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

A partir d'aquest dimarts 28 de juliol, l'ajuntament de Mollet del Vallès posarà en marxa una nova campanya per estalviar aigua. A més de fer accions d'informació a la ciutadania, es repartiran de forma gratuïta un miler d'estoigs d'estalvi d'aigua que contenen tres economitzadors cadascun per a les aixetes. Els estoigs es repartiran a la Parada Verda del mercat setmanal i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Els objectius d'aquesta iniciativa són promoure l'estalvi d'aigua, conscienciar la ciutadania en l'ús racional d'aquest recurs i donar a conèixer els diversos mecanismes d'estalvi d'aigua que tenim al nostre abast. Entre aquests mecanismes estan els economitzadors, que són uns petits dispositius que es posen a les aixetes per aconseguir que ragin menys aigua sense perdre pressió. Instal·lant-los, es pot aconseguir un estalvi del 50% del consum d'aigua. Per recollir l'estoig només caldrà mostrar el DNI, però només se'n el donarà un per domicili. 

Dins de la mateixa campanya d'estalvi d'aigua, també es distribuiran un miler de bosses de roba que incorporen els consells bàsics que podem seguir a casa nostra per estalvia aigua. 

Xifres de l'estalvi d'aigua a Mollet
Des de fa uns anys, el consistori porta a terme diverses actuacions per disminuir el consum d'aigua i promoure'n el seu estalvi. Aquestes accions han suposat un estalvi en el consum municipal i també en el domèstic. Pel que fa al consum municipal, l'any 2006 era de 2.109 m3 per equipament, mentre que al 2008 aquest consum va disminuir fins als 1.395 m3. Això suposa una reducció de quasi el 34% en el consum municipal (2006-2008). 

El mateix passa amb el consum domèstic i l'industrial i comercial. Si al 2006 el consum domèstic era de 102 m3 per abonat, l'any 2008 es va reduir quasi un 9% (fins als 93 m3 per abonat). De la mateixa manera, i comparant aquest mateix període de temps, el consum industrial i comercial també ha disminuït en quasi un 6% (de 297 m3 per abonat al 2006 a 280 m3 per abonat al 2008). 

Cal destacar que l'any 2006 el consum per habitant i dia a Mollet era de 164 litres i que aquest consum es va reduir l'any 2008 a 151 litres per dia i habitant. Aquesta disminució és encara més important si es compara amb les dades de l'any 2003 quan el consum per habitant i dia era de 180 litres.

Relacionats

Acte
08/03/2020 - 11:00
Parc dels Pinetons, Mollet del Vallès
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Butlletí