Mollet crearà una Taula d'Habitatge i Pobresa Energètica

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
09/03/2016 - 16:12

Un dels objectius d'aquest espai serà convertir-lo en un lloc de col·laboració i intercanvi amb tots els actors implicats en aquests àmbits per tal d'elaborar propostes i protocols conjunts d'actuació.

La Comissió de Drets Socials, Habitatge i Convivència de l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha consensuat entre tots els grups municipals el protocol de funcionament per la creació de la Taula d'Habitatge i Pobresa Energètica.

La naturalesa d'aquest espai de trobada serà informar d'aquelles iniciatives i actuacions que en aquests dos àmbits s'han dut a terme des de l'Ajuntament de Mollet.

Així mateix, també serà un espai de cooperació i intercanvi entre tots els grups municipals, les entitats i plataformes de la ciutat que treballen en aquests camps, les entitats bancàries i les empreses subministradores per tal d'esdevenir un lloc de confluència per a l'elaboració de propostes d'actuació conjuntes. 

Per l'alcalde de Mollet, Josep Monràs aquest pas "posa de manifest que complim els acords que signem" i demostra que "els ajuntaments, que realment són les administracions més properes i més coneixedores de la realitat dels seus ciutadans, són els que ara mateix més recursos dediquen a les famílies necessitades. El problema és que ho estem fen malgrat la manca de finançament que patim per part de les administracions superiors". 

Les funcions de la Taula seran coordinar la relació entre tots els seus components per a una major efectivitat, proposar protocols que millorin l'atenció als afectats per processos de desnonament i fer el seguiment de les principals actuacions municipals en matèria d'habitatge i pobresa energètica. 


Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha establert un període de proves per fer més eficient l’enllumenat públic a través del sistema de telegestió que, un cop superat, procedeix a la seva implantació

Notícia

Durant aquest darrer trimestre s’ha substituït la il·luminació existent a l’edifici de l’Ajuntament i a la pista esportiva del Pau Casals per il·luminació de tecnologia led, seguint amb les accions incloses dins del full de ruta del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023, per tal de millorar l’eficiència energètica en els edificis públics.

Notícia

Aquest porta a porta se suma al que ja es va fer el 2020 amb la missió de disminuir el nombre de llars que patia vulnerabilitat energètica i assessorar en la gestió i reducció de les seves factures de subministraments bàsics. La primera intervenció a 500 habitatges de Rocafonda del 2020, que va ser intermitent a causa de la pandèmia, es va dur a terme de forma presencial i via telefònica.

Butlletí