Millora la neteja dels carrers arran la campanya de civisme a Sant Andreu de la Barca

14/06/2016 - 11:52

Deixar les deposicions fecals dels gossos a la via pública, portar els animals sense lligar o sense morrió i anar custodiats per un menor d'edat són algunes de les infraccions de l'ordenança per la tinença d'animals domèstics que ha sancionat la Policia Local les darreres setmanes.

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va posar en marxa al mes d'abril un pla de xoc per fer complir aquesta ordenança arran les queixes reiterades de la població per l'estat dels carrers, els conflictes que es donaven a espais públics i la manca de salubritat que hi havia a determinades zones de la ciutat.

Aquesta campanya de xoc ha consistit en fer complir l'ordenança sobre tinença d'animals domèstics, que va aprovar l'Ajuntament per unanimitat al mes d'octubre de l'any 2005.

En el marc de la campanya, la Policia Local ha intensificat la vigilància a les zones més conflictives i ha comprovat, tal com marca l'ordenança, la documentació dels animals.

Fins al 31 de maig s'han posat 17 sancions: 8 per no recollir deposicions del carrer; 8 per portar els gossos sense lligar, sense morrió i sota la vigilància d'un menor; i 1 per deposicions d'orins d'un gos que roman habitualment al balcó d'un domicili particular. De totes les sancions s'han pagat dues que han tingut una reducció del 50% en l'import de la multa per fer-la efectiva de manera immediata. Per cobrar al resta de sancions, l'Ajuntament farà un decret.

Fins al 27 de maig s'han censat a la ciutat 214 gossos i s'han concedit 21 llicències per gos potencialment perillós.

L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s'ha mostrat satisfet del resultat de la campanya i ha recordat que "l'objectiu és que els carrers estiguin nets i millorar la convivència entre els ciutadans". Enric Llorca ha rebutjat que la campanya tingui un caràcter recaptatori i ha explicat que "el cost que té per l'Ajuntament és molt superior al que s'aconsegueix amb les sancions però l'objectiu és conscienciar a les persones que encara tenen conductes incíviques".

El cost extraordinari de la campanya ha estat, fins al 31 de maig de 2016, de 7.001,46 euros. D'aquests, 3.311,56 euros han servit per pagar les hores extres que ha fet la Policia Local, que ha intensificat la vigilància als carrers, places i espais públics, i 3.689,9 euros per finançar la campanya ciutadana de difusió de la norma.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
Article

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

Butlletí