Millora ambiental i estalvi econòmic a la deixalleria municipal de Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
15/02/2012 - 00:00

La deixalleria municipal del Verdaguer, a Manlleu, ha estrenat aquests darrers dies una retroexcavadora de segona mà que permetrà reduir el volum de residus i, així també, la necessitat de transports a contractar. L'adquisició de la retroexcavadora és una aposta estratègica i ambiental de l'Ajuntament en el marc del nou contracte de transports i del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) de Manlleu.

 Mitjançant una prova pilot prèvia, s'ha estimat que permetrà estalviar 155 viatges anuals, els quals equivalen a un estalvi econòmic de 9.500,00 euros/any i també a unes menors emissions de diòxid de carboni (10.862 kg CO2/any), considerat un dels principals gasos d'efecte hivernacle (vegeu taula adjunta a la nota de premsa en format pdf). Pel fet que la retroexcavadora s'ha comprat de segona mà, es preveu d'amortitzar-la en poc més de dos anys.

A més, per aconseguir els resultats estimats des de principis de gener i fins a finals de juny, la deixalleria compta amb una persona contractada mitjançant el programa de plans d'ocupació (Servei d'Ocupació de Catalunya).

Durant la tardor passada es va licitar el nou contracte de serveis per transportar els residus que entren a la deixalleria fins a les corresponents instal·lacions de reciclatge i/o tractament (gestors autoritzats). La previsió de transports inclosa en el nou contracte, ambientalitzat en el marc del projecte "GPP-Infonet de creació de xarxes regionals de compra sostenible (LIFE+)" ja va fer-se comptant que s'adquiriria una retroexcavadora de segona mà.

Cal destacar que la deixalleria municipal del Verdaguer dóna servei als municipis de Manlleu, Roda de Ter, Santa Maria de Corcó i Masies de Roda, amb una població total servida de 29.575 habitants.

Municipis: 

Relacionats

Acte
16/03/2024 - 00:00
Diverses poblacions d'Osona
Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

L'Ajuntament de Manlleu ha obert una plataforma de ciutat intel·ligent on consultar dades en temps real: Les rutes que realitza el servei de neteja viària, la petjada de carboni dels vehicles de recollida de residus o el visor de la qualitat de l’aire entre d’altres.

Butlletí