Milers de científics donen suport a les protestes dels joves contra el canvi climàtic

Font: CCMA

24/04/2019 - 16:16

Una carta publicada a la revista "Science", titulada "Les preocupacions dels joves manifestants està justificada", signada per més de 4.000 científics de tot el món dóna suport al fenomen #FridaysForFuture: "Les seves preocupacions estan justificades i recolzades per la millor ciència disponible. Les mesures actuals per protegir el clima i la biosfera són profundament inadequades."

La primera de les manifestacions es va fer el 10 de gener a Brussel·les i va congregar 3.000 persones. En setmanes posteriors, la xifra s'ha anat multiplicant: de 12.500 a 27.500, i fins a 35.000 estudiants. Estudiants de tot el món han continut fent vaga els divendres per reivindicar polítiques contra el canvi climàtic.

La carta explica la importància de complir l'acord de París i mantenir l'escalfament global per sota dels 2 ºC i la reducció de CO2: "És fonamental iniciar immediatament una ràpida reducció de CO2 i altres emissions de gasos d'efecte hivernacle. El grau de crisi climàtica que experimentarà la humanitat en el futur serà determinat per les nostres emissions acumulades; La reducció ràpida ara limitarà els danys."

Els científics donen la raó als joves quan demanen solucions per una societat sostenible:" "Sense una acció audaç i focalitzada, el seu futur està en perill crític. No hi ha temps per esperar fins que arribin al poder."

Asseguren que la responsabilitat de crear les condicions marc necessàries recau sobre els polítics: "Alguns exemples inclouen els preus i les regulacions efectives del CO2; cessament de subvencions per a accions i productes que perjudiquen el clima; normes d'eficiència; innovacions socials; i inversió massiva dirigida en solucions com les energies renovables, l'electrificació intersectorial, la infraestructura de transport públic i la reducció de la demanda."

Acaben la carta donant suport a les mobilitzacions ja que, segons ells, demostren que els joves entenen la situació:"Aprovem i donem suport a la seva demanda d'acció ràpida i contundent. La nostra responsabilitat social, ètica i acadèmica és declarar sense incerteses: només si la humanitat actua de manera ràpida i decidida podem limitar l'escalfament global, aturar l'extinció massiva de les espècies animals i vegetals i preservar la base natural de subministrament d'aliments i benestar de les generacions presents i futures. Això és el que volen assolir els joves. Mereixen el nostre respecte i el nostre ple suport."

Joves pel Clima

El símbol de la protesta dels joves contra el canvi climàtic, la sueca Greta Thunberg, encapçala el moviment i ha compartit l'article per mostrar que tenen el suport del món científic:

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un cop la Generalitat de Catalunya ha aprovat i publicat el nou Decret per flexibilitzar les mesures a adoptar per la situació de sequera, les diverses associacions municipalistes han valorat les mesures adoptades. En alguns casos es consideren insuficients o impossibles de gestionar per part dels ajuntaments.

Notícia

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el Pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic. El Pla ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona que està impulsant l’elaboració d'aquests plans a les diferents comarques i ha estat participat pels ajuntaments de la comarca a nivell tècnic. 

Butlletí