Mesura la qualitat de l’aire en diferents punts de Les Franqueses

Font: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès
31/05/2016 - 09:37

Amb l’objectiu de determinar la variabilitat espacial de les concentracions de NO2 a la zona d’estudi del Vallès Oriental, s’instal·laran properament a les Franqueses aparells (dosímetres) del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que recolliran informació que posteriorment analitzaran els tècnics del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). 

L’acció consta de dues campanyes per any, una de dues setmanes a l'estiu i una altra de dues setmanes a l'hivern. D'aquesta manera es disposarà d'un diagnòstic de la variabilitat espacial de les concentracions dels contaminants gasosos d'interès (NO2 i O3). Es realitzaran mesures en diferents punts representatius de situacions particulars: fons urbà, carrers de trànsit, autovies, zones industrials, parcs i zones rurals. 

El diagnòstic ajudarà l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès a implantar, si cal, mesures correctores i que aquestes siguin les més adients per millorar la qualitat de l’aire del municipi de les Franqueses. De fet, aquest diagnòstic complementa el que es farà a partir de les mesures que està prenent des de fa tres mesos a la plaça de Can Calet la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica cedida per la Diputació de Barcelona

Dosímetres

Son tubs passius tipus Palmes, d'uns 70 mm de longitud i 11 mm de diàmetre, que contenen un material absorbent en un dels seus extrems, i estan oberts per l'altre extrem. En el cas del NO2 el material absorbent és una preparació de Triethanolamina (TEA). 

Els tubs es col·loquen a una alçada de 3 metres i s’instal·len als elements urbans de via pública com senyalitzacions i enllumenat públic mitjançant brides, feina que realitzaran operaris de l’àrea d’Obres i Serveis de l’Ajuntament de les Franqueses.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’estand institucional de la Fira de Nadal de Les Franqueses del Vallès es dedica a conscienciar sobre la importància de vetllar pel clima

Notícia
L'ACA i el Consorci Besòs Tordera treballen per salvar la fauna afectada per l’incendi
 

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i 11 municipis de la llera del Besòs, s’han reunit avui per avaluar els efectes produïts al riu Besòs per l’incendi de dimecres en una fàbrica de Montornès. Les administracions s’han compromès a tirar endavant un pla de xoc immediat per recuperar la biodiversitat del riu Besòs i fer seguiment de les responsabilitats legals que se’n puguin derivar. L’ACA ja va declarar l’emergència al riu Besòs a causa de la contaminació fruit de l'incendi.

Notícia

Des del 2017 la circulació dels vehicles contaminants a la ciutat s’ha reduït en 550.000 desplaçaments en total. En tres anys el percentatge de vehicles sense etiqueta ambiental i no aptes per circular per la zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona ha passat d’un 20% a un 3%, al voltant de 285.000 desplaçaments menys.​ Les càmeres de la zona de baixes emissions han detectat 10.761 vehicles infractors en les primeres setmanes de funcionament del règim sancionador.

Butlletí