Més recollida selectiva i menys residus a Alella

Ajuntament d'Alella
16/02/2016 - 11:13

El canvi de sistema de gestió de residus que es va posar en marxa el gener de 2015 al municipi d'Alella, deixa resultats positius de reciclatge en el seu primer any de funcionament. L’exercici es va tancar amb un increment important de totes les fraccions que es recullen de forma selectiva i una reducció de la fracció resta.

La recollida selectiva de residus s'apropa al 45%, 11 punts més que l'any anterior

De les 5.457 tones de residus domèstics generats a Alella l’any passat, 2.444 tones, prop del 45% es van recollir de forma selectiva, el què suposa un increment d’11 punts respecte a l’any anterior. En el recompte anual, cal destacar l’augment important de la fracció orgànica, amb un increment de més del 61%. El balanç també es positiu en les altres fraccions. La recollida selectiva d’envasos, vidre i paper i cartró va créixer entre el 19 i el 13%.

La fracció que més s’incrementa és el de la roba usada: es van recollir 30 tones, més del doble que l’any anterior. L’increment s’explica, sobre tot, per la instal·lació de cinc contenidors nous de roba i sabates usades al municipi.

A més de l’augment de la recollida selectiva, cal destacar també una reducció de l’1,9%, 108 tones menys, dels residus generats. Aquests dos factors tenen com a conseqüència directa una reducció de més del 17% de la fracció resta o de rebuig. 

564 kilograms l’any per persona

L’any passat cada alellenc i alellenca va generar 564 kg de residus, 11 kg menys que el 2014. El descens és molt més pronunciat si es compara amb anys anteriors. Fa vuit anys, l’any 2007, es generaven 737 kg per persona i any.

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La campanya informativa va adreçada a establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de promoure i facilitar el reciclatge dels residus de vidre, que s’allargarà fins a finals del mes de juny.

Notícia

S'han realitzat diversos tallers per a nens i nenes amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de separar els residus i les conseqüències de males pràctiques.

Notícia

Ha començat a operar la nova empresa concessionària del servei públic de recollida de residus urbans de Teià

Butlletí