Més d'un miler de participants a la Fira de l'Energia Sostenible de Cornellà

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat
14/04/2015 - 00:00

Aquest 12 d'abril, més d'un miler de persones van participar durant tot el matí a la Fira de l'Energia Sostenible de Cornellà, un espai amb activitats lúdiques i de trobada d'empreses locals, associacions i ciutadania per promoure l'estalvi i l'eficiència energètica i les energies renovables. 

La fira va incloure tant activitats per als més petits, com l'inflable "Saltem amb energia", els jocs de gran format "Juguem amb energia", el carrusel ecològic o el 'pedalèxtric', com una mostra de comerços locals i parades que venien productes per estalviar energia com bombetes LED, calderes de biomassa, etc. i assessoraven sobre estalvi energètic i com disminuir la factura elèctrica. Els participants també van poder provar quatre models de cotxes elèctrics.

A més a més, a la fira es van iniciar les inscripcions al V Cros Popular 2015 «Corre o camina contra la pobresa energètica!», que tindrà lloc el 30 de maig; cada caloria cremada pels participants es convertirà en kWh, que l'Ajuntament invertirà en accions de prevenció contra la pobresa energètica. El Cross Popular Corpus és una cursa solidària i gratuïta de 7 km que recorre la llera del riu Llobregat i on hi pot participar des del públic familiar a corredors experimentats. En el dia d'ahir es van inscriure 100 persones, així que encara hi ha places disponibles. Per l'edició de 2015 es preveu la inscripció de 800 persones, una xifra que permetria reduir en un 20% el cost de les factures de 50 famílies del municipi. Es tracta de la primera cursa d'aquestes característiques a Catalunya.

La fira es va amenitzar amb una xocolatada solar i l'actuació del grup d'animació "Laundry el rumbero".

AdjuntMida
Image icon Font: Ajuntament de Cornellà173.21 KB

Relacionats

Article

Aquesta caldera proporcionarà aigua calenta i calefacció a tota la zona esportiva (inclosa la piscina municipal) i a l'escola Jaume Balmes

Acte
Notícia

El programa municipal Escoles + sostenibles comptarà a partir del curs 2021-2022 amb quatre nous integrants, que col·laboraran amb el compromís de fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible. Les escoles bressol Patufet, Fàbregas, Tambor i Ginesta impulsaran a partir d'aquest any un seguit d'accions per a la millora ambiental, que complementaran les que ja desenvolupaven per aconseguir que aquests equipaments educatius i les seves comunitats educatives siguin més respectuosos amb l'entorn.

Butlletí