Més de cent empreses que participen a Pro-energia Osona estalviaran un 15% respecte els preus actuals d’electricitat

Font: Ajuntament de Vic

10/12/2020 - 12:00

Després de realitzar els informes corresponents, més de cent empreses que participen al projecte Pro-energia Osona podran estalviar-se en conjunt uns 157.000 euros, un 15% respecte als preus que tenen actualment, amb les tarifes obtingudes per les comercialitzadores Electra Caldense i Peusa. Aquestes dues empreses són les guanyadores del concurs de compra agregada d’energia que es va resoldre aquest dimarts 1 de desembre. Els nous preus suposaran un estalvi del 15% per als membres actuals del grup de compra, més de 31.000 euros en total. A més, el 44% dels punts de subministraments poden obtenir una rebaixa en el cost de la potència contractada.

Concretament, del centenar d’empreses que obtindran un estalvi energètic amb el projecte Pro-energia Osona, el 45,2% són de Vic; el 18,2%, de Manlleu; el 13%, de la Mancomunitat La Plana; el 12,1%, de la Vall del Ges i Bisaura; i el 8,7% del Lluçanès.

Al concurs de compra agregada d’energia de Pro-energia Osona hi ha participat 11 comercialitzadores. Per valorar les propostes que van presentar totes elles i analitzar-les es va constituir una comissió formada per una tècnica de promoció econòmica de Creacció, una tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, un tècnic de l’Agència local d’energia d’Osona del Consell Comarcal, un empresari de les associacions empresarials adscrites al programa i un tècnic expert extern (GCT Plus).

L’objectiu de Pro-energia Osona del primer any, el 2019, era formar un grup de compra agregada, mitjançant el qual es van fer un centenar d’estudis sobre la contractació d’energia que feien les empreses. Aquest 2020, segon any que es fa una compra agregada d’energia, formen part del grup 31 empreses de Vic i Manlleu, representatives de diversos sectors -principalment indústria del metall i agroalimentària, serveis i comerç-, però el grup actualment està obert a tota la comarca d’Osona, tant a empreses com a autònoms, i a tot tipus d’activitats. Aquest any s’hi ha afegit Gurb, la Mancomunitat la Plana, el Consorci del Lluçanès i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

L’objectiu del projecte Pro-energia Osona, subvencionat per la Diputació de Barcelona, és donar servei i unificar esforços davant d’una qüestió complexa com és l’energia i treballar perquè les empreses d’Osona disposin d’una correcta i òptima contractació energètica, obtinguin el millor preu del moment i amb energia 100% verda (d’origen renovable). Atès que un dels reptes del territori és la competitivitat empresarial, una òptima contractació d’energia causa un impacte directe en el compte de resultats de les empreses, fet que es tradueix en un estalvi econòmic.


 

Relacionats

Notícia

La Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud sorgeix de la necessitat de crear valor social, econòmic i ambiental sostenible a través de la implementació de l’hidrogen verd com a vector clau de la transició energètica. L'Ajuntament de Tarragona se suma a la iniciativa, coordinada per la URV, amb l'objectiu d'afrontar l'emergència climàtica.

Article
Instal·lació a Argentona

Instal·lació a Argentona

Vilassar de Dalt, Argentona, Sant Fruitós de Bages, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí Sarroca i Figaró-Montmany ja escalfen alguns dels seus equipaments municipals amb estella forestal, estalviant així consum de combustibles fòssils com el gas natural o el propà.

Article

Des de la tardor del 2020, cinc equipaments municipals d’Alcover s’escalfen amb biomassa forestal gràcies a la posada en funcionament d’una xarxa de calor impulsada en el marc d’un projecte liderat per la Diputació de Tarragona.

Butlletí