Més de 700 voluntaris 'fan dissabte' arreu dels rius catalans

Bicicletes, inodors, sofàs, matalassos, motos... són només alguns del elements rescatats
Redacció
22/03/2010 - 00:00

Més de 700 voluntaris han participat a tot Catalunya en la campanya "Fem Dissabte" per netejar els rius catalans, organitzada per l'Associació Hàbitats - Projecte Rius.

Plaques d'uralita, bicicletes, inodors, sofàs, matalassos, motos, compreses i bolquers són alguns dels elements que els voluntaris han rescatat dels rius fins ara en més de trenta municipis de Catalunya.

L'ambient festiu ha dominat en aquesta activitat reivindicativa que s'ha enriquit en algun cas amb plantació d'arbres o visites a espais d'interès natura.

Relacionats

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Entrevista

L'equip de l’arquitecta i urbanista Itzíar González Virós ha estat l’adjudicatari del procés per definir els usos dels espais del Barri Vell de Girona. El projecte, que va néixer d’una proposta veïnal en el marc dels pressupostos participatius de 2018, vol establir un full de ruta elaborat de manera cooperativa entre l’administració i el veïnat. L’arquitecta està especialitzada en processos de participació i cooperació ciutadana en matèria d’urbanisme. Durant set setmanes, ha tirat endavant el projecte ‘Per un Nou Vell’ amb molt bona resposta ciutadana, a través d’un mètode cooperatiu que imita un joc de cartes i que proporciona una gran quantitat d’informació sobre el barri i l’urbanisme.

Butlletí