Més de 700 persones participaran al 26è Festival de les Aus del Parc Natural dels Aiguamolls d'Empordà

Font: Generalitat

05/12/2018 - 17:25

El Parc Natural dels Aiguamolls d’Empordà celebra del 6 al 9 de desembre el Festival de les Aus, amb més d’una vintena d’activitats programades. En la seva 26ena edició, el parc espera comptar amb la presència de més de 700 persones, que podran gaudir de tallers, visites guiades i activitats diverses amb els ocells com a protagonistes.

Concretament, el dijous 6 a les 14.10h s’alliberarà una au recuperada al Centre de Fauna dels Aiguamolls. Prèviament, d’11 a 13h s’organitzarà un taller de rastres, petjades i altres detalls de la natura, amb la col·laboració d’Agents Rurals. També una visita guiada per l’itinerari de la Massona, i a les 12h, la presentació de la segona edició del llibre  “El Petit Princep als Aiguamolls de l’Empordà”, de Cuca de Ventós. De 12 a 14h tindrà lloc una sortida del Trenet del Parc, i a les 16.30h, una sortida guiada fins a l’ajocador d’esplugabous i corbs marins.
Divendres 7 l’activitat començarà a les 11 h, amb una nova edició del taller de rastres, petjades i altres detalls de la natura. Fins a les 13 h s’organitzarà una visita guiada per l’itinerari de la Massona. A les 12h s’explicaran contes naturalistes per a la mainada, i a les 16.30h es farà una sortida guiada fins a l’ajocador d’esplugabous i corbs marins.
 
Dissabte 8, de 10:30 a 13 h s’organitzarà un anellament científic d’ocells al  Casot del Cortalet (prop de l’observatori Pallejà). També tindrà lloc un taller de menjadores: ajudem a passar l’hivern als petit moixons, i d’11 a 13 h, una visita guiada per l’Estany del Cortalet. Per als més petits, hi haurà contes indis d’11 a 14 h, i des de les 12 h, sortida del Trenet del Parc. A les 14.10 h s’alliberarà una altra au recuperada al Centre de Fauna dels Aiguamolls, i a les 17 h, es presentarà el llibre     “Humans i ocells o viceversa”, de Carlos Àlvarez. Per als apassionats del cel nocturn, de 18 a 20 h hi haurà sessió astronòmica bàsica del cel de tardor i hivern.
 
Finalment, diumenge 9 de 10.30 a 13 h s’organitzarà un anellament científic d’ocells al Casot del Cortalet (prop de l’observatori Pallejà). De 10 a 14 h, una visita guiada que permetrà fer una volta a la Reserva Natural Integral de les Llaunes, d’unes 4 hores de durada i dificultat mitjana, amb places limitades.

 

 
Categories: 

Relacionats

Article

Més d'un milió d'habitants de l'àmbit de la metròpolis de Barcelona tenen un parc a 15 minuts de casa

Entrevista

Conversem amb Andreu González sobre l'associació Projecte Boscos de Muntanya i de com és la tasca d'un tècnic de custòdia als boscos del Pirineu.

Notícia

El premi Ramon Margalef d'Ecologia té per objecte el reconeixement d'una trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques que hagi contribuït al progrés significatiu del coneixement o el pensament científic, o al desenvolupament d'instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar. La data límit per fer propostes és el 17 de maig de 2019.

Butlletí