Més de 350 professionals i tècnics de l’administració comparteixen coneixements i estratègies al 1er Congrés d'Acústica de Catalunya

Font: Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona
09/05/2016 - 11:26

El primer Congrés d'Acústica de Catalunya, Acusticat ha comptat amb la participació de més de 70 ponents, la vinculació de més 25 entitats i amb prop de 350 inscrits de perfil divers, (professionals, tècnics locals, administracions i representants polítics). S'hi van debatre aspectes relacionats amb l’acústica i la qualitat sonora agrupats temàticament al voltant de 13 reptes i 3 dilemes.

 

Si voleu saber tot el que va passar al congrés podeu veure-ho a l'Storify.

En sessions paral·leles es van tractar temes com ara els mapes estratègics de soroll i els plans d’acció, l’establiment de zones tranquil·les, l’avaluació de l’impacte acústic als polígons industrials, les xarxes de mesura del soroll i les smart cities, la gestió acústica de les zones d’oci i dels esdeveniments a l’aire lliure, l’aplicació dels coeficients correctors, els límits legals, la importància de la incertesa de les mesures, la figura de les EPCA, la importància de la mediació, la nova edificació i el disseny urbanístic, l’actualització de les normes ISO i la regulació del soroll veïnal, entre d’altres.

Colin Nugent, responsable del vector soroll dins de la Agència Europea de Medi Ambient (European Environmental Agency, EEA), en va fer la ponència inaugural amb el títol “La gestió del soroll a Europa”.

També hi va tenir lloc una taula rodona sobre judicialització de casos de contaminació acústica i un espai taller sobre sensibilització, on es van presentar recursos i experiències per a centres educatius i la ciutadania en general.

En paral·lel, s'hi van dur a terme 4 demostracions professionals a més d’una zona d’expositors; s'hi va poder gaudir dels treballs al voltant de l’acústica dels alumnes de l’escola de disseny ESDI i hi va haver diversos moments de relació i intercanvi entre els participants i els ponents.

Es va aprofitar l'avinentesa del congrés per presentar la segona fase dels mapes estratègics de soroll (MES) per a les aglomeracions urbanes, que mostren els resultats obtinguts pel que fa als nivells de soroll i la població que hi està exposada de les 7 aglomeracions supramunicipals de Catalunya per a la campanya 2012-2017 (fase 2 de l’aplicació de la Directiva 2002/49/CE) i el desenvolupament de la nova Zona Especial de Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA) al Montsant.

S'ha volgut que l'esdeveniment fos un referent per al sector; i es preveu de celebrar-lo bianualment, continuant amb la vocació multitemàtica i multisectorial aconseguida en aquesta edició.

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El programa aquest any inclou un seguit de propostes dirigides a sensibilitzar sobre la rellevància del silenci i sobre la importància d’una bona qualitat acústica, propostes que se sumen a un conjunt d’activitats dinamitzades per la Generalitat de Catalunya, entre altres administracions.

Notícia

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell conformen el comitè impulsor del Primer Congrés de Qualitat de l'Aire - els dies 24 i 25 d'octubre -, que planteja les eines de gestió i normatives d’implantació per a una millora de la qualitat de l’aire de la societat. El 1er Congrés de l’Aire a nivell català que aplegarà uns 400 assistents amb 22 sessions i 95 ponents, i la presència solucions tecnològiques i expositors.

Notícia

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. També s'ha aprovat adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

Butlletí