Més de 350 professionals i tècnics de l’administració comparteixen coneixements i estratègies al 1er Congrés d'Acústica de Catalunya

Font: Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona
09/05/2016 - 11:26

El primer Congrés d'Acústica de Catalunya, Acusticat ha comptat amb la participació de més de 70 ponents, la vinculació de més 25 entitats i amb prop de 350 inscrits de perfil divers, (professionals, tècnics locals, administracions i representants polítics). S'hi van debatre aspectes relacionats amb l’acústica i la qualitat sonora agrupats temàticament al voltant de 13 reptes i 3 dilemes.

 

Si voleu saber tot el que va passar al congrés podeu veure-ho a l'Storify.

En sessions paral·leles es van tractar temes com ara els mapes estratègics de soroll i els plans d’acció, l’establiment de zones tranquil·les, l’avaluació de l’impacte acústic als polígons industrials, les xarxes de mesura del soroll i les smart cities, la gestió acústica de les zones d’oci i dels esdeveniments a l’aire lliure, l’aplicació dels coeficients correctors, els límits legals, la importància de la incertesa de les mesures, la figura de les EPCA, la importància de la mediació, la nova edificació i el disseny urbanístic, l’actualització de les normes ISO i la regulació del soroll veïnal, entre d’altres.

Colin Nugent, responsable del vector soroll dins de la Agència Europea de Medi Ambient (European Environmental Agency, EEA), en va fer la ponència inaugural amb el títol “La gestió del soroll a Europa”.

També hi va tenir lloc una taula rodona sobre judicialització de casos de contaminació acústica i un espai taller sobre sensibilització, on es van presentar recursos i experiències per a centres educatius i la ciutadania en general.

En paral·lel, s'hi van dur a terme 4 demostracions professionals a més d’una zona d’expositors; s'hi va poder gaudir dels treballs al voltant de l’acústica dels alumnes de l’escola de disseny ESDI i hi va haver diversos moments de relació i intercanvi entre els participants i els ponents.

Es va aprofitar l'avinentesa del congrés per presentar la segona fase dels mapes estratègics de soroll (MES) per a les aglomeracions urbanes, que mostren els resultats obtinguts pel que fa als nivells de soroll i la població que hi està exposada de les 7 aglomeracions supramunicipals de Catalunya per a la campanya 2012-2017 (fase 2 de l’aplicació de la Directiva 2002/49/CE) i el desenvolupament de la nova Zona Especial de Protecció de la Qualitat Acústica (ZEPQA) al Montsant.

S'ha volgut que l'esdeveniment fos un referent per al sector; i es preveu de celebrar-lo bianualment, continuant amb la vocació multitemàtica i multisectorial aconseguida en aquesta edició.

 


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Edició presencial del Congrés Acusticat amb fira expositiva i activitats d’escolta

Els dies 25 i 26 d’abril es tornarà a celebrar una nova edició de l’ACUSTICAT, el Congrés bianual sobre el món de l’acústica catalana. Granollers, capital del Vallès Oriental, acull una edició que torna a la presencialitat i ho fa des del Teatre Auditori de Granollers, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió acústica en 4 sales i una fira expositiva amb solucions i eines acústiques de nivell

Acte
25/04/2022 - 00:00
Teatre auditori de Granollers
Article

L’objectiu del projecte és disposar de més informació sobre la qualitat de l’aire a escala local i així facilitar la presa de decisions en termes de mobilitat, espai públic i salut. Aquests sensors, que estaran instal·lats a tots els districtes de la ciutat, dibuixaran un mapa dinàmic de qualitat ambiental per cada tram de carrer.

Butlletí