Més de 30.000 ciutadans han dit la seva sobre la Diagonal de Barcelona

La majoria de les aportacions demanen augmentar el transport públic i implantar el tramvia a tota l'avinguda
Font: bcn.cat
27/10/2009

El període d'aportacions del procés participatiu de la Diagonal s'ha tancat amb 29.700 butlletes individuals, 800 aportacions d'estudiants de primària i secundària de la ciutat i 200 aportacions d'entitats o consells de participació. Tal i com ha explicat el segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà, és el procés participatiu "que més ciutadania ha mogut en la història de la democràcia de Barcelona".

Més del 80% de les respostes estan d'acord amb el procés de transformació de la Diagonal: el 90% dels participants reclama que la transformació garanteixi la mobilitat per a tothom, el 80% demana que s'augmenti el transport públic i es millori la xarxa d'autobusos i el 75% aposta per la implantació del tramvia a tota la Diagonal.

Respostes personalitzades
També es demanen més bancs i papereres, així com la segregació de vianants i vehicles, mentre que pel que fa a la distribució de les voreres i de l'arbrat hi ha opinions diverses. Un cop recollides les propostes, l'ajuntament donarà resposta a les opcions plantejades pels ciutadans amb una carta individualitzada.

Les idees es traslladaran a l'Oficina Tècnica de la Diagonal perquè les incorpori, si s'escau, als projectes definitius que seran sotmesos a consulta ciutadana la primavera del 2010. Estan cridats a participar-hi tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys i empadronats fins el 31 de desembre del 2009 a la ciutat.

--
Notícies relacionades:
La reforma de la Diagonal se sotmetrà a referèndum
Un web informa sobre el procés de reforma de la Diagonal

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí