Més de 2.000 llibres i 114 objectes reutilitzats al Vallès Oriental

31/12/2016 - 15:06

Aquest és el balanç de les campanyes DeixaLlibres i RNova que el Consorci ha impulsat, en les 25 deixalleries comarcal més la mòbil, en el decurs de la Setmana de la Prevenció de Residus.

L'acció s'ha emmarcat en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Amb aquests ja són més de 28.000 els exemplars reutilitzats mitjançant aquesta iniciativa des de que es va posar en marxa l’any 2010. Pel que fa als 114 objectes reutilitzats, es comercialitzaran mitjançant els centres especials de treball adherits al programa RNova. Actualment hi ha quatre entitats que hi participen amb 7 punts de venda:
- Fundació Baix Montseny: comercialitzen els productes als mercats ambulants de Sant Celoni (dimecres), Llinars del Vallès (divendres), Santa Maria de Palautordera i Riells i Viabrea (dissabte) i Sant Antoni de Vilamajor (diumenge).
- GRUPDEM: té parada cada quinze dies els divendres al mercat ambulant de Montmeló.
- APADIS: La Botigueta, al passeig Andalusia, del barri Bellavista, és el seu punt de venda.
- Dimas: Recupera bicicletes de les deixalleries que es comercialitzaran en els punts de venda de les altres entitats.

Al Vallès Oriental s’han organitzat 110 actuacions 67 de les quals les ha organitzat el Consorci, el 6% del total de Catalunya (1.103) per fomentar l’ús de menys materials, fet que es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos: intercanvi de llibres, reutilització d’objectes, tallers sobre el malbaratament alimentari, elaboració de sabó amb oli de cuina usat, etc.

Totes les activitats que s’han organitzat tenen com a objectiu principal conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i han volgut posar de relleu com els nostres hàbits i costums tenen una clara incidència en la generació de residus. 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Notícia

El Mercat Municipal ha acollit l’acte de cloenda i reconeixement de la Campanya Mercats Sostenibles. Adéu als plàstics d’un sol ús reconeixent la tasca que en el marc d’aquesta campanya ha dut a terme l’alumnat i el professorat de 3r i 4t d’ESO de l’Escola Anselm Clavé.

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Butlletí