Més de 200 persones ‘planten salut’ a l'Hort de la Mar de Benicarló

Font: Ajuntament de Benicarló
29/02/2016 - 08:44

La plantada d'arbres fruiters organitzada per la Taula de la Salut de Benicarló va reunir més de 200 persones a l'Hort de la Mar.

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benicarló ha fet una valoració més que positiva de l'acte, que s'emmarca en la posada en valor d'una parcel·la municipal ubicada a la partida Solaes.

Durant tot el matí d'ahir diumenge, més de 200 persones van voler assistir a la creació del primer bosc comestible de Benicarló, una plantada d'arbres fruiters coordinada pels integrants de la Taula de la Salut i organitzada amb la voluntat de recuperar la tradició de plantar arbres fruiters als voltants de les sénies. Els arbres que es van plantar van ser molt variats, des de cítrics (provinents d'algunes donacions desinteressades) fins a figueres, alvocats, kiwis o plantes ornamentals.

Famílies senceres, persones grans, joves, gent de totes les edats van participar en la plantada, que van coordinar els experts en agricultura ecològica Mariano Bueno i Jesús Arnau. Al final de la jornada es va escampar una capa de triturat per tota la parcel·la que servirà per a minimitzar al màxim la necessitat de reg i de manteniment.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha fet una valoració molt positiva de la plantada d'arbres fruiters i ha destacat que «hi ha una demanda real de gent interessada en aquestes activitats en general i en l'agricultura ecològica en particular». «De fet -ha afegit la regidora- estem pensant de organitzar cursos específics per formar a la gent en el cultiu ecològic». Escudero ha volgut reconèixer el treball fet pels membres de la Taula participativa de la Salut, sorgida del procés de participació ciutadana impulsat per la Regidoria de Benestar Social, i s'ha mostrat satisfeta «perquè hem donat a un espai municipal la forma que la gent ha volgut».

La plantada d'arbres fruiters s'emmarca en els treballs de posada en valor de la parcel·la municipal L'Hort de la Mar, ubicada a la partida Solaes. Una parcel·la que acollirà, per una banda, aquest bosc comestible, i d'altra banda, els horts ciutadans que estan condicionant els alumnes del Taller d'Ocupació Benicarló Mou-te.

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Butlletí