Més de 200 persones ‘planten salut’ a l'Hort de la Mar de Benicarló

Font: Ajuntament de Benicarló
29/02/2016 - 08:44

La plantada d'arbres fruiters organitzada per la Taula de la Salut de Benicarló va reunir més de 200 persones a l'Hort de la Mar.

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benicarló ha fet una valoració més que positiva de l'acte, que s'emmarca en la posada en valor d'una parcel·la municipal ubicada a la partida Solaes.

Durant tot el matí d'ahir diumenge, més de 200 persones van voler assistir a la creació del primer bosc comestible de Benicarló, una plantada d'arbres fruiters coordinada pels integrants de la Taula de la Salut i organitzada amb la voluntat de recuperar la tradició de plantar arbres fruiters als voltants de les sénies. Els arbres que es van plantar van ser molt variats, des de cítrics (provinents d'algunes donacions desinteressades) fins a figueres, alvocats, kiwis o plantes ornamentals.

Famílies senceres, persones grans, joves, gent de totes les edats van participar en la plantada, que van coordinar els experts en agricultura ecològica Mariano Bueno i Jesús Arnau. Al final de la jornada es va escampar una capa de triturat per tota la parcel·la que servirà per a minimitzar al màxim la necessitat de reg i de manteniment.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha fet una valoració molt positiva de la plantada d'arbres fruiters i ha destacat que «hi ha una demanda real de gent interessada en aquestes activitats en general i en l'agricultura ecològica en particular». «De fet -ha afegit la regidora- estem pensant de organitzar cursos específics per formar a la gent en el cultiu ecològic». Escudero ha volgut reconèixer el treball fet pels membres de la Taula participativa de la Salut, sorgida del procés de participació ciutadana impulsat per la Regidoria de Benestar Social, i s'ha mostrat satisfeta «perquè hem donat a un espai municipal la forma que la gent ha volgut».

La plantada d'arbres fruiters s'emmarca en els treballs de posada en valor de la parcel·la municipal L'Hort de la Mar, ubicada a la partida Solaes. Una parcel·la que acollirà, per una banda, aquest bosc comestible, i d'altra banda, els horts ciutadans que estan condicionant els alumnes del Taller d'Ocupació Benicarló Mou-te.

Categories: 

Relacionats

Notícia
Barcelona reparteix collita dels horts dels terrats municipals

La instal·lació impulsa aquesta acció de solidaritat de quilòmetre zero amb el doble objectiu d’ajudar aquells rubinencs i rubinenques que més ho necessiten durant l’estat d’alarma per coronavirus i d’evitar el malbaratament dels aliments cultivats

Notícia

L’Ajuntament de Rubí ha programat un curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una dotzena de joves en risc d’exclusió social. L’objectiu d’aquesta formació, que s’impartirà als horts municipals de Cova Solera entre els mesos de març i maig, és oferir recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina.

Notícia

L’Ajuntament de Lleida té la voluntat de convocar una nova edició dels Horts Socials a Rufea i, fins i tot, ampliar-lo a un major nombre de persones, després de l’èxit aconseguit amb aquesta primera experiència que han organitzat de forma transversal les regidories de Medi Ambient i Serveis socials entre famílies del barri de La Mariola.

Butlletí