Més de 120 persones voluntàries treuen 2.500 quilos de residus del Mèder i el Gurri a Vic

Font: Ajuntament de Vic

17/02/2020 - 11:01
Anna Erra i Albert Castells amb un grup de voluntaris

Anna Erra i Albert Castells amb un grup de voluntaris

Més de 120 persones voluntàries van participar aquest 8 de febrer en la jornada de voluntariat per recollir residus de les lleres dels rius Mèder i Gurri, arran del pas de la tempesta Glòria, i que va ser promoguda per l’Ajuntament de Vic. Gràcies a la seva col·laboració es van recollir 2.500 quilos de residus, totes de fracció resta.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i diversos càrrecs electes de l’equip de govern, ERC i PSC van formar part de l’equip de voluntariat que es va distribuir en quatre punts de les lleres fluvials del municipi.

Anna Erra ha agrait la participació ciutadana en aquesta iniciativa, amb gent de totes les edats, que han demostrat la seva estima pel patrimoni natural de Vic. Erra ha remarcat que tothom ha ser corresponsable i vetllar per preservar el territori, per evitar trobar els residus que s’han recollit durant la jornada de voluntariat.

La jornada forma part d’un pla col·lectiu impulsat des de l’Ajuntament per fomentar els bons hàbits cívics, i que també inclouen campanyes de civisme al voltant de la tinença responsable de mascotes ­—campanya d’identificació genètica de femtes de gos–o les bones pràctiques a la via pública —‘A Vic, els escopits al mocador!’—.

 

150.000 euros en danys pel Glòria

El regidor de Medi Ambient, Albert Castells, ha detallat que l’Ajuntament de Vic va portar a terme una avaluació de danys causats pel Glòria un cop el cabdal dels rius va normalitzar-se: “Estem parlant de 150.000 euros d’infraestructures, camins, saulons o passarel·les malmeses”. Tot i lamentar aquests danys, Castells va posar en valor la feina feta en els darrers deu anys per adequar i millorar el bosc de ribera al voltant del Gurri i del Mèder: “Amb el pas de la tempesta Glòria s’ha constatat que les intervencions a l’entorn fluvial han servit perquè aquests boscos i vegetació hagin aguantat els aiguats i a la primavera es revegetarà sol”.

Albert Castells ha explicat que altres entitats havien tingut la iniciativa de netejar trams del bosc de ribera, en un espai que és molt utilitzat, ja que forma part del recorregut de l’Anella Verda de Vic.

 

Possible nova jornada de voluntariat

El regidor de Medi Ambient ha exposat que si bé ara per ara no hi ha una nova data fixada per organitzar una altra jornada de voluntariat, veient l’èxit de la iniciativa, l’Ajuntament es planteja seguir treballant en aquesta direcció: “Es parlarà amb la regidoria d’Educació i amb la d’Esports per intentar organitzar una nova jornada que tingui un caràcter més pedagògic, amb alumnes dels centres escolars, i que també es compti amb la participació de les entitats esportives de Vic”.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

És una iniciativa del Consell de Nois i Noies per crear entorns escolars saludables i segurs i fer de L’Hospitalet una ciutat més sostenible.

Article

Encara hi ha més de la meitat dels residus municipals generats, 2.149.000 tones, que no es recullen selectivament. Cal destacar que la Conca de Barberà obté un resultat molt elevat: 80,43%, després de la implantació de sistemes eficients de recollida selectiva al conjunt de la comarca.

Entrevista
El Consell Comarcal de l’Anoia iniciarà la prova pilot per implantar la Taxa Justa de recollida d’escombraries a quatre municipis
Font:  La Veu de l'Anoia

Font: La Veu de l'Anoia

Santi Broch és el vicepresident de l’Àrea de Sostenibilitat i Territori del Consell Comarcal de l’Anoia, que a finals d’aquest 2022 implantarà una prova pilot de la Taxa Justa de recollida d’escombraries en quatre municipis. Després d’aplicar el sistema del porta a porta l’any 2018, el Consell Comarcal farà un pas més i implementarà el Pagament per Generació (PXG), amb el propòsit d’incentivar el reciclatge de residus mitjançant una taxa ajustada en funció del reciclatge de cada llar.

Butlletí