Merkel crida a una reconstrucció "verda" després de la crisi del coronavirus

Font: Agències

29/04/2020 - 16:43

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha instat a que els programes de reconstrucció després de la crisi del coronavirus es duguin a terme seguint criteris ambientals i climàtics, per combinar ecologia i economia.

Merkel ha fet aquestes declaracions aquest 28 de abril quan ha intervingut per videoconferència en la segona jornada del Diàleg de Petersberg, un congrés internacional sobre la lluita contra l'escalfament global que se celebra anualment a Berlín i d’edició digital actualment. 

La cancellera va advertir que en breu començaran els debats sobre el repartiment i destinació dels programes conjunturals per reactivar l'economia després de la crisi desencadenada per la COVID-19 i ha afegit que aquests plans han de tenir sempre en compte criteris ecològics.

Va cridar a unir "economia i ecologia", aprofitant l'oportunitat per respondre de forma conjunta a les dues crisi.

Va assegurar així mateix que no s'ha de pensar exclusivament en termes nacionals, sinó també a nivell internacional. "L'essencial és l'èxit global en la preservació del clima", va indicar la cancellera, que va advocar perquè "tots en la comunitat internacional" facin la seva "contribució".

"Tots els objectius de l'Agenda 2030, també els ambientals, només es podran aconseguir si treballem de forma conseqüent a nivell nacional i junts a nivell internacional", ha afirmat.

Merkel va reiterar el compromís d'Alemanya amb els objectius climàtics pel 2030 i 2050 i va aplaudir el pla verd de la Comissió Europea (CE) per convertir el bloc en neutral en termes d'emissions contaminants per meitat de segle.

Per a la cancellera, és clau involucrar el sector privat i aprofitar els instruments de mercat per contribuir a l'acompliment d'aquests objectius per limitar l'escalfament global.

El mercat d'emissions és, al seu parer, "el sistema més eficient" per limitar l'expulsió dels gasos contaminants que provoquen l'escalfament global.


 

Relacionats

Notícia
Nou informe de Lancet sobre canvi climàtic i salut

L'any 2023 es van registrar temperatures rècord a tot el món. Sense l'acció climàtica, s'espera que els impactes adversos sobre la salut relacionats amb el clima empitjorin a tot el món, afectant milers de milions de persones.

Article

Girona lidera un conveni pioner per avançar en la implementació de polítiques públiques innovadores en matèria de transició ecosocial i postcreixement. Les associacions Research and Degrowth International, Dark Matter Labs i la Universitat de Girona aplicaran les seves investigacions a la ciutat per tal que esdevingui més resilient i adaptada al canvi climàtic a mig i llarg termini.​

Butlletí