Merkel crida a una reconstrucció "verda" després de la crisi del coronavirus

Font: Agències

29/04/2020 - 16:43

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha instat a que els programes de reconstrucció després de la crisi del coronavirus es duguin a terme seguint criteris ambientals i climàtics, per combinar ecologia i economia.

Merkel ha fet aquestes declaracions aquest 28 de abril quan ha intervingut per videoconferència en la segona jornada del Diàleg de Petersberg, un congrés internacional sobre la lluita contra l'escalfament global que se celebra anualment a Berlín i d’edició digital actualment. 

La cancellera va advertir que en breu començaran els debats sobre el repartiment i destinació dels programes conjunturals per reactivar l'economia després de la crisi desencadenada per la COVID-19 i ha afegit que aquests plans han de tenir sempre en compte criteris ecològics.

Va cridar a unir "economia i ecologia", aprofitant l'oportunitat per respondre de forma conjunta a les dues crisi.

Va assegurar així mateix que no s'ha de pensar exclusivament en termes nacionals, sinó també a nivell internacional. "L'essencial és l'èxit global en la preservació del clima", va indicar la cancellera, que va advocar perquè "tots en la comunitat internacional" facin la seva "contribució".

"Tots els objectius de l'Agenda 2030, també els ambientals, només es podran aconseguir si treballem de forma conseqüent a nivell nacional i junts a nivell internacional", ha afirmat.

Merkel va reiterar el compromís d'Alemanya amb els objectius climàtics pel 2030 i 2050 i va aplaudir el pla verd de la Comissió Europea (CE) per convertir el bloc en neutral en termes d'emissions contaminants per meitat de segle.

Per a la cancellera, és clau involucrar el sector privat i aprofitar els instruments de mercat per contribuir a l'acompliment d'aquests objectius per limitar l'escalfament global.

El mercat d'emissions és, al seu parer, "el sistema més eficient" per limitar l'expulsió dels gasos contaminants que provoquen l'escalfament global.


 

Relacionats

Notícia

El manifest demana que després de la pandèmia de la COVID-19 es freni el "col·lapse global" ambiental, es redefineixin els nostres valors i es passi a l'acció per "dignitat, supervivència i coherència"

Entrevista

És sens dubte una de les veus més rellevant de la crisi actual. Fernando Valladares, Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid, ha passat en unes setmanes a ser la veu més referenciada per fer arribar a la ciutadania, encara en shock per la pandèmia de COVID-19, la importància d ‘aturar la crisi ambiental i restablir l’equilibri de la natura per mantenir la nostra salut. Valladares té un discurs clar sobre la causa primordial d’aquesta crisi sanitaria, que no és una altra que la crisi global, i, sense alarmismes, ens indica que el que cal fer per protegir-nos és “deixar que la natura faci la seva feina”.

Notícia

Pas endavant per frenar el malbaratament dels aliments. El Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició de llei, impulsada pel PSC, que obliga restaurants i hotels a facilitar que el client es pugui endur amb un envàs el menjar que no s'acabi.

Butlletí