Medi Ambient vol legalitzar la caça amb barraca

10/09/2005 - 00:00

El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, va anunciar aquest dimecres a Ulldecona (el Montsià) que enguany no es permetrà la pràctica de la caça en barraca. No obstant, el Govern treballa amb la idea de legalitzar-la definitivament l'any vinent. Es tracta d'un mètode no selectiu que posa en perill les espècies protegides, motiu pel qual està mal vist pels ecologistes i compta amb nombroses sentències contràries. No obstant, té un gran arrelament a les Terres de l'Ebre.
Malgrat les sentències contràries que la caça amb barraca arrossega, pel fet de ser un mètode no selectiu que posa en perill espècies amenaçades, el conseller Milà considera que aquesta pràctica no té una gran incidència cinegètica i, en conseqüència, es pot tolerar pel fet de ser tradicional i arrelada. Tot i que enguany s'ha decidit no concedir cap llicència, Medi Ambient treballa amb la idea de legalitzar-la del tot de cara a l'any vinent a les comarques on s'ha practicat sempre.
El principal obstacle per legalitzar-la és l'oposició de la Comissió Europea, que ha lluitat contra la seva pràctica en altres zones com per exemple el País Valencià (caça amb parany), on està molt més generalitzada. Salvador Milà es va comprometre davant els barraquistes a trobar una via de consens amb Brussel·les que permeti recuperar aquest mètode de cara a l'any vinent. Per fer-ho, però, caldrà esforçar-se a complir uns requisits de control que evitin els danys a les espècies amenaçades.
Durant l'anterior temporada de caça es van registrar fins a 266 infraccions als permisos concedits per caçar amb barraca, la majoria presentades pels Agents Rurals. No obstant, cap dels infractors va ser sancionat, fet que va despertar les queixes dels grups ecologistes. Milà va admetre que la prova pilot no va anar bé, però considera que pot servir d'experiència de cara al futur.
Notícia cedida per La Malla

Relacionats

Butlletí