Medi Ambient repararà els danys del temporal a la platja de Premià de Mar

Les ajudes s'han previst amb càrrec a la partida de conservació i manteniment, donada la naturalesa dels danys produïts
01/05/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

El ministeri de Medi Ambient s'ha compromès a reparar els danys causats pels temporals de final d'any a la platja de Premià de Mar, segons l'acord assolit amb la directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz Antolín, i l'alcalde d'aquest municipi, Miquel Buch.

Segons ha explicat el mateix alcalde, la directora general es va comprometre, en una reunió celebrada a Madrid, a que en els pròxims dies personal tècnic de Costes es desplaçarà a Premià de Mar per revisar i identificar, amb la col·laboració de l'Ajuntament, els danys produïts per arreglar-los "quan abans millor".

La setmana passada, el Govern va anunciar ajudes per als desperfectes de les platges de tots els municipis del baix Maresme excepte les de Premià de Mar, motiu pel qual l'alcalde d'aquest municipi va demanar una reunió d'urgència amb el ministeri de Medi Ambient.

Miquel Buch ha expressat la seva "satisfacció per la celeritat i bona predisposició per part del ministeri", a la vegada que subratlla que "això demostra que el fet que inicialment no s'haguessin previst ajudes a Premià de Mar no es devia a una gestió dolenta per part de l'ajuntament, sinó a un malentès".

Les ajudes s'han previst amb càrrec a la partida de conservació i manteniment, donada la naturalesa dels danys produïts.

A més, la ministra de Medi ambient, Elena Espinosa, es va comprometre durant la seva compareixença aquest dimarts al Senat a executar el tram de Premià de Mar, encara que va afirmar que entrarà entre els projectes considerats menors o no urgents.

Espinosa va fer aquestes declaracions després de la pregunta de la senadora de CiU Montserrat Candini, que va demanar quins eren els criteris per no haver inclòs el tram de Premià en el pla destinat a pal·liar els estralls del temporal del 26 de desembre i en el qual sí que es van incloure altres municipis com el Masnou, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar o Caldes d'Estrac.

Notícia relacionada a 'Sostenible':
El Ministeri de Medi Ambient destina 9 milions d'euros a reconstruir les platges del Maresme

Municipis: 

Relacionats

Notícia

S'ha procedit a la instal·lació de 89 unitats de fanals alimentats per energia fotovoltaica que il·luminaran el passeig marítim des del port i fins al terme municipal del Masnou.

Notícia
La Generalitat trasllada els ous per augmentar les expectatives d'èxit en l'eclosió

Una tortuga babaua ha aparegut aquest matí a la platja premianenca de la Descàrrega, on -a pesar que inicialment no ho semblava- finalment ha acabat fent una posta d’ous, segons confirma la Fundació CRAM.

Article

Les últimes setmanes s'estan realitzant a Tiana una sèrie de diferents accions coordinades dins la campanya “Desbordes o aportes?” que preten conscienciar als veïns i veïnes que tenen comportaments incívics, de la problemàtica d’abocar bosses amb residus barrejats al costat dels contenidors dintre de les papereres del carrer.

Butlletí