Medi Ambient ha atorgat més de 585.000 euros l'últim any a ens locals per al foment de la mobilitat

Les actuacions s'han centrat en afavorir l'ús de la bicicleta, l'adequació de camins escolars segurs i el 'car pooling'
Font: DMAH
22/09/2009

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha atorgat l'últim any, a través de la convocatòria de subvencions per promoure accions de sostenibilitat local,  585.107,50 d'euros per al foment de la mobilitat sostenible. Aquesta xifra representa pràcticament el 50% del total atorgat en la convocatòria, que ha estat de 1.177.716,26 euros.

Les actuacions concretes subvencionades per fomentar la mobilitat sostenible són les intervencions urbanes a favor de l'ús de la bicicleta com a mitjà de mobilitat quotidiana, l'adequació de vies urbanes per al seu ús, carrils bici i aparcaments de bicicletes, la implantació de sistemes de lloguer o préstec gratuït de bicicletes en els nuclis urbans, l'adquisició de bicicletes, l'adequació de camins segurs, a peu o en bicicleta, per accedir a les escoles, i l'execució d'accions adreçades al desenvolupament de projectes d'un servei de compartir cotxe (car pooling).

A Catalunya, la mobilitat és l'origen de l'emissió d'uns 16 milions de tones de CO2, responsables del canvi climàtic, cada any. El Pla català de mitigació del canvi climàtic (2008-2012) inclou diferents mesures de reducció de gasos amb efecte d'hivernacle en accions sobre la mobilitat i se centra en la diversificació i la millora energètica del sector i en la mobilitat sostenible i el transport públic.                       

Bona part de les mesures incloses en el Pla d'actuació es prenen en el transport terrestre, ja que aquest sector contribueix entre un 40 i un 50% a les emissions dels principals contaminants que afecten la ciutadania de l'entorn metropolità. Entre les mesures de reducció destaquen la gestió de la velocitat dels vehicles, l'elaboració de plans de mobilitat, el Pla de mobilitat de la regió metropolitana, i la reducció de l'emissió de contaminants a l'aire de la flota d'autobusos i els camions de serveis.

--
Notícies relacionades a Sostenible.cat:
A l'escola, a peu o en transport públic
El Govern aprova el Pla de mitigació del canvi climàtic 2008-2012

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí