Medi Ambient destinarà enguany 1 milió d'euros als ens locals per promoure accions de sostenibilitat

Prevenció del canvi climàtic, promoció de la mobilitat sostenible o millora energètica seran algunes de les accions subvencionades
Redacció
18/03/2010 - 00:00

El Diari Oficial de la Generalitat acaba de publicar la convocatòria de subvencions per als ens locals per promoure accions de sostenibilitat que es duguin a terme durant l'any 2010 (Resolució MAH/686/2010). El departament de Medi Ambient i Habitatge repartirà un milió d'euros als ajuntaments, els consells comarcals, els consorcis, les entitats municipals descentralitzades, les agrupacions de municipis i les agrupacions d'ens locals que ho sol·licitin per a accions de prevenció del canvi climàtic, de promoció de la mobilitat sostenible i d'integració de polítiques de sostenibilitat en l'acció local.

Pel que fa a la mitigació del canvi climàtic, se subvencionaran les actuacions concretes de millora energètica, la renovació i adquisició de vehicles de la flota municipal amb criteris específics d'eficiència, i la implantació de sistemes informàtics de control del consum.

Per promoure la mobilitat sostenible, els ajuts es destinaran a intervencions en favor de l'ús de la bicicleta com a mitjà de mobilitat quotidiana, la implantació de sistemes de lloguer o préstec gratuït o l'adquisició de bicicletes, l'adequació de camins segurs, a peu o en bicicleta, per accedir a les escoles, i l'execució d'accions adreçades al desenvolupament de projectes de serveis de compartir cotxes (car pooling). L'any passat, el Departament va atorgar més de 585.000 euros als ens locals per al foment de la mobilitat sostenible.

La importància del món local
El paper dels governs locals és cabdal en la lluita contra el canvi climàtic, atès que les emissions difuses de gasos amb efecte d'hivernacle (derivades, per exemple, de la mobilitat, el sector residencial, la construcció o els residus) admeten solucions a escala local i, per tant, tot el que facin aquests ens col·labora de manera efectiva a la mitigació del fenomen de l'escalfament global.

Més informació: consulteu la Resolució MAH/686/2010

Relacionats

Butlletí