Medi Ambient de la Diputació distribueix als ajuntaments material divulgatiu del Pacte d'Alcaldes

La carpeta inclou una Guia amb un pla de comunicació sobre els Plans d'Acció d'Energia Sostenible (PAES)
Redacció
15/02/2010

L'àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona ha començat a distribuir als ajuntaments de la província un Dossier de recursos de comunicació, una carpeta que pretén facilitar la feina dels municipis en la millora de la seva eficiència energètica.

Un dels elements més destacats és una Guia de l'usuari per a la lluita contar el canvi climàtic, que inclou consells domèstics d'eficiència energètica i un espai per a la publicació de les dades energètiques municipals. La carpeta incorpora també una Guia dels ajuntaments amb un pla de comunicació sobre els Plans d'Acció d'Energia Sostenible (PAES), en el marc de l'anomenat Pacte d'Alcaldes/esses, així com un fulletó tècnic de presentació dels primers Plans d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) elaborats a la província que recull els resultats preliminars de l'estudi de prop d'una cinquantena de PAES que han comptat amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona. A més, hi ha un seguit de propostes d'articles de premsa destinats a la difusió a través dels mitjans de comunicació locals amb textos breus i models d'articles que els ajuntaments poden utilitzar als seus mitjans de difusió local.

Tot aquest material també es pot consultar i descarregar a través de la pàgina web de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

--
Especial Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

AdjuntMida
Image icon guia_paes.jpg18.47 KB

Relacionats

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Notícia

El proper 9 de desembre, els municipis de les comarques de Barcelona estaran presents a la COP 25, la cimera  de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, hi presentarà les polítiques de lluita municipal contra el canvi climàtic que s’estan portant a terme des del món local i que tenen la seva concreció al Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Notícia

Aquest text planifica 75 accions que contribuiran a reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera en un 41% i que permetran assolir per l’any 2030 una reducció del 47% d’emissions de CO2 .

Butlletí