Medi Ambient de la Diputació de Barcelona proposa 50 consells per un Nadal més sostenible

Les propostes es distribueixen en cinc apartats: residus, consum, transport, energia i aigua
Redacció
22/12/2009 - 00:00

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Medi Ambient, vol donar a conèixer tota una sèrie de consells i suggeriments per aconseguir entre tots un Nadal més sostenible i ajudar a mitigar el canvi climàtic. L'objectiu és posar de manifest que les petites aportacions de cada ciutadà també són importants per a la protecció del medi ambient.

L'Àrea proposa un total de 50 consells per aconseguir un Nadal més sostenible, però que també es poden fer extensibles a tots els dies de l'any, i que es distribueixen en cinc apartats: els residus, el consum, el transport, l'energia i l'aigua.

Enguany, la Diputació de Barcelona vol fer especial incidència en l'apartat de l'energia, pensant en ús eficient per part de tots i en la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle que contribueixen al canvi climàtic. Per això es recomana posar el termostat de la calefacció entre els 19 i els 21º C, fer servir piles recarregables en joguines i aparells electrònics, i utilitzar làmpades de baix consum.

Pel que fa a l'apartat dels Residus, els consells recorden la importància de les tres "R": reduir, reutilitzar i reciclar. En l'apartat dedicat al Consum, es destaca especialment el "consum responsable", evitar els embolcalls innecessaris i optar pel "comerç just". En quan al tema del Transport, les recomanacions passen sobretot per fer un ús racional del cotxe privat, no utilitzar-lo en distàncies curtes i anar a peu o bé en bicicleta.

L'últim apartat es refereix a l'estalvi d'Aigua, i es recomana, especialment, dutxar-se en comptes de banyar-se, i optar per rentadores i rentavaixelles del tipus A, que tenen un rendiment més gran i un consum d'energia inferior.

Enllaç: 50 consells per fer un Nadal més sostenible (PDF)

Etiquetes: