Materials de suport educatiu i eines per a la prevenció de residus

La exposició de les '4RRRRes' o la Agenda Escolar del Medi Ambient inclouen informació i formació sobre com reduir el nostres residus
Font: Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
27/11/2009

A part del suport econòmic directe als municipis i a les entitats sense ànim de lucre, l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona també posa a disposició algunes eines de suport per treballar amb la ciutadania, escoles... altres recursos que inclouen informació i formació sobre prevenció de residus.

Exposició "Les 4RRRRes"
És una exposició que versa sobre els residus domèstics i tracta les següents unitats temàtiques: la recollida selectiva (vidre, paper i envasos), la recollida de la matèria orgànica, el rebuig, les deixalleries, els circuits dels residus (de casa al destí final), els hàbits i comportaments dels ciutadans vers els residus i les propostes de millora per obtenir una gestió més eficient dels residus domèstics i un entorn de més qualitat.

Les 4 erres fan referència a quatre processos involucrats amb els residus: Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar.

En aquests moments podeu visitar l'exposició "Les 4RRRRes" al Centre Cultural de Vilanova del Vallès i el mes vinent a Sant Bartomeu del Grau.

En gairebé quatre anys, l'exposició ha estat present en una quarentena de municipis de la província de Barcelona, amb estades de quinze dies, a part de donar suport en diversos actes i fires amb la presència de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

L'Agenda Escolar del Medi Ambient
L'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament és un producte d'educació ambiental per a estudiants de secundària que la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ofereix als municipis que en són membres i que arriba ja a més de 120.000 alumnes.

Les agendes s'elaboren des de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l'Àrea d'Educació. A nivell europeu, hi col·laboren la província de Chieti (Itàlia), el Consell de Mallorca i la Diputació d'Osca, on s'han distribuït també agendes. I, amb això, s'han editat en tres idiomes: català, italià i castellà.

Així, més enllà del calendari diari, l'espai per a apuntar deures o notes i la zona de "comunicacions", característics de tota agenda escolar, l'Agenda incorpora continguts d'educació ambiental, que donaran un valor afegit a aquest tipus de producte. D'aquí el nom.

Fins ara s'han abordat temes com l'energia, el cicle de l'aigua, l'entorn urbà, el consum responsable i el comerç just, la mobilitat, l'alimentació, o la relació amb l'entorn, entre molts d'altres.


 

Relacionats

Acte
04/06/2020 - 18:00
Activitat Virtual
Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí