Materials de suport educatiu i eines per a la prevenció de residus

La exposició de les '4RRRRes' o la Agenda Escolar del Medi Ambient inclouen informació i formació sobre com reduir el nostres residus
Font: Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
27/11/2009 - 00:00

A part del suport econòmic directe als municipis i a les entitats sense ànim de lucre, l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona també posa a disposició algunes eines de suport per treballar amb la ciutadania, escoles... altres recursos que inclouen informació i formació sobre prevenció de residus.

Exposició "Les 4RRRRes"
És una exposició que versa sobre els residus domèstics i tracta les següents unitats temàtiques: la recollida selectiva (vidre, paper i envasos), la recollida de la matèria orgànica, el rebuig, les deixalleries, els circuits dels residus (de casa al destí final), els hàbits i comportaments dels ciutadans vers els residus i les propostes de millora per obtenir una gestió més eficient dels residus domèstics i un entorn de més qualitat.

Les 4 erres fan referència a quatre processos involucrats amb els residus: Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar.

En aquests moments podeu visitar l'exposició "Les 4RRRRes" al Centre Cultural de Vilanova del Vallès i el mes vinent a Sant Bartomeu del Grau.

En gairebé quatre anys, l'exposició ha estat present en una quarentena de municipis de la província de Barcelona, amb estades de quinze dies, a part de donar suport en diversos actes i fires amb la presència de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

L'Agenda Escolar del Medi Ambient
L'Agenda Escolar del Medi Ambient i el Desenvolupament és un producte d'educació ambiental per a estudiants de secundària que la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ofereix als municipis que en són membres i que arriba ja a més de 120.000 alumnes.

Les agendes s'elaboren des de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l'Àrea d'Educació. A nivell europeu, hi col·laboren la província de Chieti (Itàlia), el Consell de Mallorca i la Diputació d'Osca, on s'han distribuït també agendes. I, amb això, s'han editat en tres idiomes: català, italià i castellà.

Així, més enllà del calendari diari, l'espai per a apuntar deures o notes i la zona de "comunicacions", característics de tota agenda escolar, l'Agenda incorpora continguts d'educació ambiental, que donaran un valor afegit a aquest tipus de producte. D'aquí el nom.

Fins ara s'han abordat temes com l'energia, el cicle de l'aigua, l'entorn urbà, el consum responsable i el comerç just, la mobilitat, l'alimentació, o la relació amb l'entorn, entre molts d'altres.


 

Relacionats

Notícia

El PTT de Sant Celoni ha rebut el primer premi del guardó ImpulsFP que atorga el Departament d'Educació de la Generalitat, corresponent al servei territorial Maresme-Vallès Oriental. 

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí