Mataró també es compromet amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Font: Ajuntament de Mataró
17/11/2011 - 00:00
L'Ajuntament de Mataró participarà en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2011 a través de la realització de diferents activitats. Algunes de les propostes també serviran per mostra a la ciutadania l'estat d'elaboració del Pla de Prevenció de Residus Municipals 2012-2020, que té com objectiu reduir la quantitat dels residus generats en un 10% respecte 2006.

La Casa Capell del Parc Central serà un punt de trobada per a diverses activitats realitzades en el marc de la celebració d'aquest esdeveniment. Del 22 al 30 de novembre hi haurà una exposició de les propostes rebudes per participar en el concurs "Dissenya la imatge de la prevenció", dutes a terme durant els mesos de setembre, octubre i novembre per alguns centres educatius de la ciutat i s'hi projectarà el vídeo dissenyat en motiu de l'elaboració del Pla de Prevenció de Residus Municipals de Mataró. Durant aquests dies, i fins a finals de mes, també s'hi podrà visitar l'exposició de la Fundació Catalana per la Prevenció de Residus i el Consum Responsable "La prevenció de Residus". La darrera activitat a la Casa Capell serà el taller "Compra sense residus", que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre de 10 a 13 hores del matí. La participació a aquest taller és gratuïta, però cal inscripció prèvia perquè les places són limitades (casacapell@ajmataro.cat).

Les propostes de disseny presentades pels centres educatius, també seran exposades en el Punt Informatiu pel foment de la prevenció que s'instal·larà en diversos punts del municipi durant la setmana de 22 al 27 de novembre.  Paral·lelament, en aquest punt informatiu es farà difusió del concepte de prevenció, es transmetran les bones pràctiques de prevenció (oferint la informació i eines necessàries) i es mostrarà l'estat d'elaboració del Pla de Prevenció de Residus Municipals, tot recollint les aportacions de la ciutadania.

A tots els ciutadans que s'acostin al Punt Informatiu se'ls hi lliurarà un calendari de l'any 2012, amb el lema "Aquest any 2012 farem menys...residus!" en el qual s'hi inclouen diversos consells per reduir la quantitat de residus que generem

A més, tots els ciutadans que ho desitgin podran participar en el sorteig d'un lot de productes que fomenten la prevenció de residus (carretó per anar a comprar, gerra filtradora, etc.), per participar en el sorteig només caldrà respondre a una breu enquesta online sobre els nostres hàbits de consum i prevenció.

Durant el cap de setmana s'ha convidat a l'ARCA del Maresme a muntar una exposició d'objectes recollits a la deixalleria i que encara poden ser utilitzats, aquests s'oferiran als ciutadans que ho desitgin sota el lema "Encara funcionem- dóna'ns una nova vida".

En el següent enllaç trobareu informació sobre les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció a Mataró, podreu participar en el sorteig, visualitzar les propostes de les escoles pel concurs "Dissenya la imatge de la prevenció", i moltes coses més! 

Més informació: 

Agenda d'Activitats de la Setmana

Especial de Sostenible.cat sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus

 

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
14/11/2023 - 08:30
Tecnocampus Mataró. Avda. Ernest Lluch, 32
Notícia

El projecte s’obre a la participació ciutadana per compartir i recollir propostes amb una primera sessió pública el 14 de maig, presentacions als consells de participació, i també amb activitats d’exploració d’espais naturals on es preveu fer intervencions.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí