Mataró rehabilita Can Masjuan per fer-ne un espai de difusió ambiental

El nou centre també promourà la creació d'una xarxa digital d'usuaris
Font: Aj. Mataró
01/05/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a redaccio@sostenible.es

El Servei d'Obres de Mataró ha començat la rehabilitació de l'edifici de Can Masjuan, de l'arquitecte Jordi Capell, que es convertirà en un equipament d'ús públic dedicat a la formació i informació sobre la sostenibilitat. La rehabilitació de l‘habitatge unifamiliar es farà respectant la configuració dels espais inicials. 

Can Masjuan, popularment coneguda com a Casa Capell, va ser construïda entre els anys 1959 i 1960,  i és un dels primers exemples d'arquitectura del moviment modern presents a Mataró, juntament amb Can Rossell i Can Nogueras, obres del mateix arquitecte. L'edifici està situat a l'interior del Parc Central, al costat de la ronda de mossèn Jacint Verdaguer i està protegit pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic amb nivell de protecció A (façanes, volumetria i estructura general de l'edifici).  

Educació per la sostenibilitat
L'obertura d'aquest nou equipament municipal s'emmarca en el projecte Mataró Educació i Sostenibilitat (projecte MES). L'objectiu és que faciliti la comunicació, informació, formació i aprenentatge sobre la sostenibilitat de la ciutat i les bones pràctiques d'aquest àmbit. El centre, que també promourà la creació d'una xarxa d'usuaris digital, preveu un punt d'informació i acollida, una sala polivalent, un punt de documentació, una sala de reunions, un despatx per als tècnics, sala de material, cuina, lavabos adaptats i magatzem.

La rehabilitació de Can Masjuan està finançada pel Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), que pretén crear ocupació mitjançant l'execució d'obra pública.

Més informació sobre aquesta actuació, aquí.

Municipis: 

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí