Mataró participa en la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, amb tallers i jocs

Font: Casa Capell - Ajuntament de Mataró
26/06/2013

Un any més, l'Ajuntament de Mataró s'ha adherit a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (EUSEW 2013), que s'està celebrant fins el 28 de juny de sota el lema "Estalvia energia, estalvia diners". Es tracta d'una iniciativa de la Comissió Europea que té com a objectius presentar les activitats dedicades a l'eficiència energètica i les energies renovables, difondre les millors pràctiques, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques de la UE i els objectius climàtics.

Com a ciutat signant del Pacte d'Alcaldes per una Energia Sostenible Local, Mataró es va comprometre també a organitzar anualment un acte de sensibilització sobre energia. És en aquest marc que a la Casa Capell es desenvoluparan tot un seguit d'activitats organitzades en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Entre les activitats programades, ja ha tingut lloc, aquest 25 de juny, el cinefòrum: El dilema energètic (Energy Crossroads) i el 26 de juny la visita guiada: Lasal del Varador, com a edifici sostenible, un restaurant de Mataró que ha estat pioner a Espanya en el seu compromís amb la sostenibilitat: la seva arquitectura bioclimàtica, l'ús d'energies renovables (tèrmica i fotovoltàica d'autoconsum), l'estalvi d'aigua i d'energia, la minimització i gestió dels residus, l'ús de productes ecològics i de proximitat...

De totes maneres, encara es pot gaudir d'altres activitats i serveis durant la setmana:

Fins al 28 de juny
Servei d'atenció personalitzada
De dimarts a divendres de 10 a 14 h del matí, i dimarts i dijous de 17 a 21 h de la tarda, tothom que ho desitgi pot anar a la Casa Capell per obtenir consells per a l'estalvi energètic a la llar, calcular les pròpies emissions de CO2, o disposar de documents de suport.
Totes les consultes seran gratificades amb un ventall que conté consells de climatització.

Del 25 al 30 de juny
Concurs: "Joc de pistes amb codis QR de la Setmana de l'Energia"
Durant tota la setmana els ciutadans de Mataró poden participar a aquest concurs que consisteix en un joc de 10 pistes (10 codis QR) que caldrà desxifrar amb un dispositiu mòbil (smartphone). Seguiu les instruccions en aquest enllaç. Cada missatge conté un consell sobre bon ús de l'energia i una paraula en majúscules que caldrà anotar per aconseguir formar una frase cèlebre d'un famós personatge. Enviant la frase cèlebre i l'autor correctes a l'adreça casacapell@ajmataro.cat , es participarà al sorteig d'un carregador solar fotovoltaic portàtil que permet carregar petits aparells com el telèfon mòbil, càmara de fotos, reproductors de música...

Hi col·labora: Diputació de Barcelona 

Dijous 27 de juny, a les 19 h
Taller: "Cuina de temporada"
Consumir productes de proximitat "Km.0" és una bona manera d' estalviar energia i costos de transport. D'altra banda, ja tenim aquí la primavera i l'estiu i amb ells la terra ens proporciona noves fruites i hortalisses fresques molt adequades al temps perquè proporcionen molta aigua, vitamines i minerals. Amb la cuinera Nani Moré en el taller es coneixeran, manipularan i tastaran plats adequats a aquest temps, preparats amb productes propers i elaborats de forma saludable: amanides, gaspatxo...
Places limitades. Cal inscripció prèvia a la Casa Capell

Dissabte 29 de juny, a les 10h
Taller: "L'art de repartir el pastís: economia domèstica i consum responsable"
Quines coses podem canviar de la nostra economia domèstica per reduïr despeses i al mateix temps millorar la nostra qualitat de vida? En aquest taller es descobrirà tot allò que omple la cistella domèstica (allò visible i l'invisible que influeix a l'hora de prendre decisions), i es compartiran eines, metodologies i alternatives per enfocar la gestió domèstica no només dels diners sinó també d'altres riqueses com el temps i els recursos disponibles.

Places limitades. Cal inscripció prèvia a la Casa Capell

Hi col·labora: Diputació de Barcelona

 

Teniu més informació al nostre especial Setmana Europea de l'Energia Sostenible
I totes les activitats a l'enllaç http://www.diba.cat/xarxasost/setmanaenergia
També podeu fer-ne seguiment a través de les xarxes socials de (Youtube,
Facebook i Twitter).

Municipis: 

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí