Mataró, finalista als Premis Ciutat Sostenible en la categoria d'Educació Ambiental

Font: Ajuntament de Mataró
15/12/2014

L'Ajuntament de Mataró ha estat reconegut com a finalista als Premis Ciutat Sostenible en la categoria d'educació ambiental. La menció és per la tasca realitzada per la Casa Capell, espai de sostenibilitat.  

Els premis, que enguany han arribat a la 12a edició, són atorgat per la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el patrocini d'Ecoembes. Es tracta d'un reconeixement als municipis i ens locals que han apostat per projectes i actuacions adreçades a potenciar la sotenibilitat.

Aquest any Pamplona ha estat la ciutat guanyadora en la categoria més important, la de Ciutat Sostenible.   En el cas de Mataró, els premis el reconeixen finalista en la categoria d'educació ambiental pel projecte de la Casa Capell com a equipament municipal de referència en matèria de desenvolupament sostenible a la ciutat. Va obrir les seves portes al gener de 2011 i des de llavors allotja el coneixement, la pràctica, la divulgació, les preguntes i les respostes del Mataró sostenible.

El jurat qualificador dels premis ha estat integrat aquest any per les següents institucions i entitats:   - Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient - Generalitat Valenciana - Junta d'Andalusia - Govern de Canàries - Ajuntament de Madrid - Ajuntament de Barcelona - Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) - Ajuntament de Cartagena, guanyador en la categoria de Ciutat Sostenible de l'edició anterior     Sobre la Fundació Fòrum Ambiental
La Fundació Fòrum Ambiental, té per objectiu crear una plataforma de diàleg i col·laboració entre empreses, administracions i la resta de la societat, amb la finalitat d'aconseguir conjuntament un model de desenvolupament més sostenible que l'actual.

El seu treball s'articula entorn a tres línies d'activitat: informació i divulgació, desenvolupament de projectes i suport a programes de formació i d'investigació.

Aquestes línies persegueixen:
- La incorporació de la cultura ambiental a la cultura empresarial.
- La difusió entre la societat de la compatibilitat entre desenvolupament empresarial sostenible i protecció de la qualitat ambiental.
- El desenvolupament i la protecció d'un sector autòcton d'activitats econòmiques basades en el medi ambient.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon mataropremiat2.jpg79.61 KB

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí