Mataró crea un Comitè Municipal de l'Energia per impulsar l'estalvi i l'eficiència energètica

Font: Ajuntament de Mataró
25/04/2014

L'Ajuntament de Mataró ha creat el Comitè Municipal de l'Energia. Les funcions d'aquest òrgan són:
- Dissenyar la política energètica municipal.
- Impulsar, validar el Pla Energètic Municipal així com promoure la seva aprovació.
- Fixar objectius per a l'estalvi energètic i per a la compra d'energia.
- Impulsar i aprovar les mesures, projectes i accions orientats a l'eficiència i estalvi energètics.
- Difondre i divulgar els objectius i accions del pla, tant al personal de l'organització com a la resta dels ciutadans de Mataró.

El comitè està presidit pel regidor d'Administració i Atenció Ciutadana, Ramon Reixach, i les vicepresidentes són la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Montserrat Rodríguez, i la regidora de Via Pública, Obres, Serveis i Manteniment, Núria Calpe. També en formaran part com a vocals el coordinador general de l'Ajuntament, Francesc Esteve, i els coordinadors de les àrees d'Administració i Atenció Ciutadana, Aleix Pons;Via Pública i Equipaments Municipals, Antoni Merino; Promoció Econòmica i Innovació, Josep Pocurull; i Serveis Territorials, Lluís Berenguer.

A banda d'aquest òrgan, s'ha creat la figura del gestor energètic, un tècnic municipal que dirigirà i coordinarà els projectes estratègics en matèria energètica dels diferents serveis de l'Ajuntament. La seva funció principal serà definir i proposar al Comitè Municipal de l'Energia un Pla d'Estalvi Energètic, i assessorar aquest ens en la matèria. També actuarà com a secretari en les reunions del comitè.

Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica
L'estratègia d'estalvi energètic per a Mataró s'estructurarà en un pla d'acció. L'objectiu és redactar en els propers mesos les línies estratègiques del Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica i també determinar quines accions es podran desenvolupar ja durant el 2014. Cada any es definiran les actuacions a posar en marxa i també es fixarà un calendari per a les accions a llarg termini.

La creació del Comitè Municipal de l'Energia, la designació del gestor energètic municipal i la redacció del Pla d'Estalvi i Eficiència Energètica són accions contemplades al Programa d'Actuació Municipal 2014, que entre els seus compromisos contempla promoure un model energètic basat en l'estalvi, l'eficiència i la implantació d'energies renovables.

L'estratègia s'emmarca també en l'adhesió de l'Ajuntament, al 2008, al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, instrument per implicar els governs locals en la lluita contra el canvi climàtic, assumint els mateixos compromisos de millora de l'eficiència energètica i l'ús de fonts d'energia renovables. Mataró també va posar en marxa al 1998 la seva primera Agenda 21, que es va actualitzar al 2009 per passar a anomenar-se Pla de lluita contra el canvi climàtic - Agenda 21 Mataró, i va elaborar de forma paral·lela un Pla d'acció per a l'energia sostenible.

 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon mataro-farola.jpg100.2 KB

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí