Mataró augmenta la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis públics

06/10/2022 - 10:30
Coberta amb plaques fotovoltaiques a l'edifici municipal d'El Pericó. Foto: SolarTradex

Coberta amb plaques fotovoltaiques a l'edifici municipal d'El Pericó. Foto: SolarTradex

La Junta de Portaveus, celebrada el 3 d’octubre, va aprovar per unanimitat una Declaració institucional presentada pel grup municipal del PSC per avançar en la transició energètica i augmentar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis de propietat pública.

"L'emergència climàtica i la crisi energètica dels últims mesos provocada per la guerra d'Ucraïna i la conseqüent pujada dels preus, està tenint una forta incidència en l'economia i, per extensió, en la ciutadania, fent més necessari que mai accelerar la implantació del nou model energètic renovable.

Les directives europees d'energia i la Llei de Canvi Climàtic de Catalunya, entre altres normatives, defineixen les dues línies principals per impulsar la Transició energètica renovable: l'estalvi i eficiència energètica i la implantació de renovables distribuïdes.

L’Ajuntament de Mataró té en marxa l’estratègia “Mataró pel Clima”, un pla d’acció que inclou més de 100 accions encaminades a mitigar el canvi climàtic i pal·liar els seus efectes.

Dins d’aquest pla, destaca, en l’àmbit de l’estalvi energètic i les energies renovables, la instal·lació, per part de l’Ajuntament de Mataró, de plaques fotovoltaiques a diverses instal·lacions municipals, entre les quals destaquen el Poliesportiu Teresa Maria Roca, la Pista Poliesportiva Remigio Herrero, l’Escola Marta Mata, l’Institut Miquel Biada i el Centre Cívic del Pla d’en Boet.

A més, a la Comissió Informativa Municipal de Qualitat Urbana s’han aprovat recentment 12 noves instal·lacions fotovoltaiques a cobertes d’equipaments municipals, amb una inversió de 635.000€. Abans de finalitzar el present mandat, l’Ajuntament de Mataró preveu aprovar un altre paquet equivalent amb l’objectiu de poder aprofitar la capacitat de generació d’energia per autoconsum, suposant un important estalvi econòmic al consistori i posant les bases pel desenvolupament de projectes d’autoconsum compartit amb la ciutadania en situació de vulnerabilitat energètica.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Mataró ha finalitzat i acaba de posar en funcionament a l’edifici de Via Pública la setena coberta fotovoltaica instal·lada en un equipament municipal. En els propers mesos hi ha previstes 30 instal·lacions més, de les quals una desena es volen destinar a autoconsum compartit i poder reduir així la factura energètica a famílies vulnerables.

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Notícia

Una vintena de Comunitats Energètiques de l’economia social i solidària del territori català que estan en funcionament o que estan a punt d’engegar s’han trobat per primera per primera vegada en una jornada a Mataró per crear la primera Xarxa de Comunitats Energètiques de l’Economia Social i Solidària de Catalunya.  

Butlletí